Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İranlı Kadınlara Destek Amaçlı Saçlarını Kestiler

Yayınlanma Tarihi : 09.10.2022 12:08 Bu haber 263 defa okundu

İskenderun Kadın Platformu, İran’da ahlak polisi tarafından kadınlara uygulanan şiddeti protesto etmek amacıyla bir araya gelerek, İranlı kadınlara gönderilmek üzere saçlarını sembolik olarak kesti.

Paylaş Paylaş Paylaş
İranlı Kadınlara Destek Amaçlı Saçlarını Kestiler

Sağlıklı Yaşam Parkı önünde toplanan İskenderun Kadın Platformu üyeleri, zılgıtlarla ve ‘Bir kişi daha eksilmeyeceğiz’ sloganıyla İran’da yaşananları protesto etti.

Üyeler adına konuşan İskenderun Kadın Platformu Sözcüsü Feyruz Gör, İranlı kadınların, haklarına ve yaşamlarına yönelik saldırılara karşı mücadele ettiğini hatırlatarak; “İktidarlarının giderek sarsıldığını gören rejim ve onun polisi ise kadınlara ve mücadelelerine saldırarak kadınları yıldırmaya ve sindirmeye çalışmaktadır. Direnen Hadis Necefi’de katledildi” dedi.

Kadınların yas tutmadığını, isyanı büyüttüğünü vurgulayan Gör; “Mahsa Emînî (22), başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle, ahlak polisi tarafından Tahran’da işkenceyle gözaltına alınmış ve İran rejimi tarafından katledilmiştir. Ama her şeye rağmen Tahran’da başlayan eylemler ülkenin diğer kentlerine yayılmaya devam ediyor.

Kadınlar artık yas tutmuyor, isyanı büyütüyor. İran başta olmak üzere dünyanın her yerinde halklar, protesto eylemleriyle Mahsa Emînî’nin katledilmesine karşı tepkilerini büyütmeye devam ediyor. Sokaklarda güçlü gösteri ve yürüyüşlerle erkek egemen İran Rejimine ve onun ‘ahlak polisi’ gibi kadın düşmanı kurumlarına karşı isyanını yükseltiyor. Mahsa’nın cenaze töreninde kadınlar toplu halde başörtülerini çıkararak, mücadelelerini, isyanını yeni bir boyuta taşıdığını göstermiştir. Kadınlara, kadınların yaşam tarzlarına, başörtü dayatmasına karşı direnişten asla vazgeçmeyeceklerini bir kez daha göstermişlerdir” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol