Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İPEK İŞLER PROJESİ TANITILDI

Yayınlanma Tarihi : 27.06.2016 00:00 Bu haber 731 defa okundu

Samandağ Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği tarafından “İpek Eller, İpek İşler” projesi kapsamında yürütülen “İpekböceği Yetiştiriciliği ve İpek Dokumacılığı Eğitimi” kursunda, kursiyerlere projenin bugünü ve geleceği anlatıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
İPEK İŞLER PROJESİ TANITILDI

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği’nin, Hatay İŞKUR ve Samandağ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde devam eden “İpek Eller, İpek İşler” projesini kursiyerlere anlatmak ve Samandağ ipeğini geleceğe taşımak amacıyla kursiyerlerle eğitim çalışması yapıldı. Samandağ Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi’nde Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Berna İleri tarafından verilen eğitim çalışmalarına, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, İpek Köyümüzde eğitime devam eden 25 kursiyerimiz ve İpek Dokuma Eğitmenimiz Songül Abacı katıldı. Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Berna İleri tarafından “Türkiye’de ve Dünyada Yapılan İpekçilik Çalışmaları” ile “Sürdürülebilir Kalkınmada İpekçiliğin Önemi” konuları anlatıldı.

İLERİ: İPEKÇİLİK GELECEK KUŞAKLARA DA AKTARILMALI

Öğr. Gör. Berna İleri yaptığı sunumda, Samandağ’ın köklü tarihinde ipekböceği yetiştiriciliği ve ipekçiliğin çok önemli yeri olduğunu anlatarak öncelikle bu değerli kültürel mirasa Samandağ olarak sahip çıkılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurguladı. İpekçiliğin Türkiye’den örneklerini anlatan İleri, özellikle kırsal alandaki kadınların ev eksenli çalışmasını sağlayan ipekçiliğin Çin, Japonya, Hindistan gibi ülkelerde büyük projelerle desteklenen bir iş alanı olduğunu belirtti.

EĞİTİMLERİMİZİ HOCALARIMIZLA BERABER SÜRDÜRECEĞİZ

 “Sürdürülebilir Kalkınmanın çok önemli 3 zinciri olan “çevre-toplum- ekonomi” birlikteliğinin İpek Köyü’nde doğru anlamda uygulanabilmesi amacındayız diyen İleri açıklamasının devamında, “Kursiyerlerimizle sürdürülebilirliğin ilk temeli olan temiz çevre, temiz doğa, ilaçsız tarım ve dut yetiştiriciliği; sosyal hakların önemi ve toplumsal cinsiyet: kadının güçlenmesi; ekonomide özellikle kadına fırsat eşitliği tanınmasının önemi gibi konularda eğitimler devam edecek. Mustafa Kemal Üniversitesinden ve diğer illerden üniversite hocalarımızı davet ederek bu eğitimleri sürdüreceğiz. Amacımız İpek Köyünde hem ürünlerimizle hem de eğitimlerimizle Japonya, Çin, Tayland gibi ipekçilikte dünya lideri olan ülkelerdeki standardı yakalayabilmek” dedi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol