Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İNSANCA, KADINCA DOSTÇA PANELİ

Yayınlanma Tarihi : 14.03.2016 00:00 Bu haber 1036 defa okundu

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Samandağ Belediyesi Kadın Danışma merkezi ve CHP Samandağ Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen “İnsanca, Kadınca, Dostça” konulu panel geçtiğimiz Cumartesi günü Yeni Çarşı Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Paylaş Paylaş Paylaş
 İNSANCA, KADINCA DOSTÇA PANELİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak Aktivist Gül Erdost ve Toplumsal Bellek Platformu’ndan Alaz Erdost, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, Yeşilpınar Dayanışma Derneği Başkanı Meryem Kılınç, Arsuz, Defne, Antakya, İskenderun kadın kolları başkanları ve CHP Kadın Kolları MYK üyesi Av. Suzan Şahin Dudu, Belediye Kadın Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

HÜLYA NEHİR: ERDOST AİLESİ İLE PANELİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

 Panelin açılış konuşmasını yapan Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, “Bu gün 12 Mart.12 Mart 1971 de Türkiye demokrasi tarihinde, temel hak ve özgürlüklere önemli kısıtlamalar getiren muhtıranın yayınlandığı gündür. 9 yıl sonra da 12 Eylül 1980 de Türkiye’de bir darbe gerçekleşir ve bu darbe ile birçok devrimci, aydın, akademisyen, gazeteci, yayıncı haksız yere tutuklanır, yıllarca hüküm giyer, işkenceden geçer, kimisi de işkence de öldürülür. İlhan Erdost’ta 12 Eylül’de gözaltına alınıp, gözaltındayken işkence de öldürülen aydınlardan biridir. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu gün eşi Sevgili Gül Erdost ile kızı Alaz Erdost ile bu paneli gerçekleştireceğiz” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Panelin ardından Kadın ve Barış konulu şiir yarışmasına katılan ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışma şiirleri Hatay Amanos Edebiyat Dergisi’nde yazan yerel şairler tarafından değerlendirildi. Yarışma sonucunda “Siyah” adlı şiiriyle Özlem Duran birinci, “Barış Budur” adlı şiiriyle Nazlıcan Bolat ikinci, “Barıştır kadın” adlı şiiriyle Meryem odacı üçüncü, “Beyaz Güvercin” adlı şiiriyle Arzu Meydanoğlu Paşaoğulları dördüncü oldu. Ayrıca “Barışın Adı Kadın” şiiriyle Meri Oflazoğlu (Samandağ Atatürk Anadolu Lisesi), “Duyulmaz Haykırışlar” adlı şiiriyle Ece Keklik (Bedi Sabuncu anadolu Lisesi), “ Kadın Olmak” Şiiriyle Tülin Dönmez (Yüksel Acun Anadolu Lisesi.) birer Ödül Aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol