Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İnder vali Atayı ziyaret etti

Yayınlanma Tarihi : 24.10.2016 00:00 Bu haber 781 defa okundu

İnşaatcılar Derneği (İNDER) Başkan ve yönetim kurulu üyeleri Hatay’a yeni atanan Hatay Valisi Erdal Ata'yı ziyarette bulundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
İnder vali Atayı ziyaret etti

Ziyarette İNDER Başkanı Servet Altaş, Başkan Yardımcıları Cemil Gündüz, Fevzi Yılmaz, Abdussamed Yılmaz, Ali Sarı, Mehmet Cemali Genel Sekreter Mustafa Çakıcı hazır bulundu.

Ziyarette Hatay'ın ve Antakya'nın imar sorunları ele alındı fikir alıverişinde bulunuldu. İNDER heyeti Antakya’nın Kisecik mevkiinde yapılan yeni mit binası etrafında 400 metre yarıçaplı bir alanın yaklaşık 600 bin metre kare alanın tamamen imara kapatılmasına sebebiyle, bu alan içinde çalışan ruhsat alan ve almaya çalışan müteahitler ciddi şekilde zarar gördüğü, dolayısıyla bu konunun çok acil şekilde çözümü konusunda Vali Ata’ya bilgi verdi.

HATAY’DA SİTE İÇERİKLİ YAPILAR YAPILMALI

Görüşmede Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya'nın parsellerin imar yoğunluğunun fazla olduğunu ve yeşil alanların sosyal tesislerin az olduğunu insanların daha rahat temiz hava alabilecekleri alanlar ve site içerikli yapılar yapılması gerektiğini söyledi.

Hatay’da yapılan kentsel dönüşüm uygulamalarının çok tekil olduğu ve bunun bina dönüşümü gibi göründüğünü kentsel dönüşümün daha büyük alanlarda yapılarak amacına ulaşılmasını ve şehrimizde yapılan binaların dış cephe görünümlerinin daha estetik olması gerektiğini bu görevinde müteahitlere ve belediyelere düştüğünü ifade etmiştir.

Hatay’ın mevcut imar planı İNDER yönetim kurulu ile beraber projeksiyonda izlenerek bu planların islah edilmesi ve yeni yapılacak imar planlarının daha yaşanabilir bir kente uygun biçimde düzenlenmesi hususunda fikir birliğine varıldı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol