Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İnadına demokrasi, inadına milli irade

Yayınlanma Tarihi : 21.07.2016 00:00 Bu haber 658 defa okundu

Birlik Haber-Sen Hatay Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında önemli mesajlar verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
İnadına demokrasi, inadına milli irade

Antakya PTT Merkez Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Birlik Haber-Sen Hatay İl Başkanı Nihat Gezer, ‘İnadına demokrasi, inadına milli irade, inadına barış, inadına kardeşlik’ mesajları verdi.

‘İstisnasız her darbe cinayettir’ diyen Başkan Gezer yapılan açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Her darbe milli iradeye, vatanına, milletine karşı ihanettir. Bu güne kadar yaşadığımız darbelerin hiçbiri de 15 Temmuz'daki darbe girişimi gibi olmamıştır.

Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamış, halkının üzerinden tankla geçmemiştir. Milletin iradesini temsil eden ve milletin evi olan Türkiye Büyük Millet Meclisine bomba yağdırmamıştır. Bunları Polatlı’ya kadar gelen düşman orduları bile yapmamıştır. Darbe girişimi 15 Temmuz Cuma günü bu millete tarifsiz acılar yaşatmışlardır. Bu darbeye yeltenenleri lanetliyor ve kınıyoruz.15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet, kabirlerini pir-i nur eylesin. Yaralı kardeşlerimize Allahtan acil şifalar diliyoruz. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimizi de minnetle şükranla selamlıyor ve buradan 7’den 70 sokaklarda olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye Cumhuriyeti bize altın tabak içinde sunulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Bu devleti kurmak için ecdadımız ateşle imtihan oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında binlerce vatan evladı kanlarını canlarını verdiler. Devlet kurmak için verdiğimiz mücadele, bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız.

Bizler Birlik Haber-Sen Yönetim Kurulu olarak gerek mesajla, gerekse sosyal medya ağlarını kullanarak bütün teşkilatlarımızı harekete geçirdik. Yönetim Kurulu Üyeleri, teşkilatımız ve yüce halkımızla TRT Genel Müdürlüğüne gelerek darbecileri polislerimize teslim ettik.

Aynı zamanda 81 ilde bulunan bütün teşkilatlarımıza meydanlara inip demokrasiye sahip çıkma çağrısında bulunduk. Bu çağrımızı alır almaz meydanlara inerek, can siper hane demokrasi nöbeti tutan ve tutmaya devam eden bütün teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyor, onlarla gurur duyuyoruz. Sözlerime son verirken, darbe karşısında kahramanca duran yüce milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Diyoruz ki, inadına demokrasi, inadına milli irade, inadına barış, inadına kardeşlik.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol