Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İl Başkanlığı vekaletini kadın üyeye verdi!

Yayınlanma Tarihi : 07.03.2016 00:00 Bu haber 939 defa okundu

CHP İl Başkanı Güzelmansur’dan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla ince bir davranış..

Paylaş Paylaş Paylaş
İl Başkanlığı vekaletini kadın üyeye verdi!

İl Başkanlığı vekâletini kadın üyeye verdi!

 

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla İl Başkanlık vekaletini İl Saymanı Menekşe Günal’a verdi.

Güzelmansur, yaptığı açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kadınların toplumsal yaşam içinde yer almasını sağlamak için elinden geleni yaptığını bildirdi.

Her konuda olduğu gibi kadınların kamuda hak ettikleri yeri almaları konusunda da Atatürk’ün izinden gittiklerini ifade eden Güzelmansur, “Atamız 1930 yılında yerelde, 1934 yılında ise genelde seçme ve seçilme hakkını kadınlara vermiştir. Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olan İsviçre’de bile bu haklar kadınlara 1971 yılında tanınmıştır.

Biz CHP Hatay İl Başkanlığın da kadınların söz sahibi olmasına önem veriyoruz. 6-12 Mart tarihleri arasında, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle CHP İl Başkanlık makamımı bütün kadınlarımıza ithafen İl Saymanımız Menekşe Günal’a vekalet ediyorum. Daha uygar ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç vardır. Kadınlara verilmiş bu güzel güne saygı duymalı ve onları sadece bir günle değil; her zaman hatırlamalıyız” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol