Hatay Mahalli Haber
MENÜ

İktidar darbe fırsatçılığı yapıyor

Yayınlanma Tarihi : 09.09.2016 00:00 Bu haber 698 defa okundu

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, son olarak 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
İktidar darbe fırsatçılığı yapıyor

Açıklamada Hükümetin kamuda görevden almaları sert bir şekilde eleştiren Yarayıcı, görevden almaların hukuki dayanağının olmadığını ve amacın muhalifleri sindirmek olduğunu söyleyerek, iktidarı darbe fırsatçılığı üzerinden muhalif avı yapmakla suçladı.

İktidarın 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirerek kendisine muhalif gördüğü kamu çalışanlarını hukuksuz bir şekilde tasfiye ettiğini öne süren Yarayıcı;  “Darbe girişiminde bulunan FETÖ’cü yapıya mensup kamu çalışanlarını tasfiye süreci, bugün ilerici ve aydınları hedef alarak devam etmektedir. Üniversitelerden onlarca ilerici, yurtsever ve sosyalistin görevden uzaklaştırılmasının ardından, dün, “bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulundukları” iddiasıyla 11 bin 285 öğretmeni açığa alındı. Görevden alınan öğretmenler hakkında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen herhangi bir soruşturma olmamasına rağmen gerçekleştirilen görevden almalar, tam bir cadı avıdır ve iktidarın kendisini yargı yerine koyması yönüyle hukukun en temel ilkelerine aykırı olduğunu” söyledi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol