Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HZ. Hüseyin defnede anıldı

Yayınlanma Tarihi : 17.10.2016 00:00 Bu haber 844 defa okundu

Hz. Hüseyin Kerbela’da ölümünün 1377 Yıldönümünde Hatay’ın Defne ilçesinden düzenlenen törenle anıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HZ. Hüseyin defnede anıldı

Geçtiğimiz hafta sonu Hatay’ın Defne ilçesine bağlı Turunçlu mahallesinde bulunan Bedircan Düğün Salonunda Hz. Hüseyin ve Kerbela olayıyla ilgili bir panel düzenlendi. Panele İstanbul’dan konuşmacı olarak katılan Caferi Alimler Yönetim Kurulu Üyesi Mehdi Aksu, Hatay’ın tanınmış kanaat önderleri Şeyh Ali Yolcu, Şeyh Şefik Kazar, Şeyh Hüseyin Eskiocak, Yusuf Sabırlı ve Defne İlçe Müftüsü Necati Göndoğdu konuşmacı olarak panele katılım gösterdi.

Hz. Hüseyin’i anma paneline kadın – erkek, küçük - büyük katılım gösterdi. Panelde konuşmacılar Hz Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

Günün anlam ve öneminden söz eden İmam Ali Mescidi İmamı Şeyh İbrahim Kanatlı yaptığı konuşmada: “öncelikle bu toplantımıza hoş geldiniz. Bilindiği gibi Muharrem ayını yaşıyoruz. Biraz burukta olsa Hz Hüseyin’in Kerbela’da yezidin Askeri Tarafında1377yılında 1700 oktan 33’ü Hz Hüseyin’e isabet etti. Hz Hüseyin, Hz Ali’nin Hz Fatma’nın oğludur. Minnet ve rahmetle anıyoruz. İslam tarihinin dönüm noktalarından olan Kerbela olayının her yıl Muharrem ayında anma Törenleri düzenlemekte” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Defne İlçe Müftüsü Necati Göndoğdu: “Muarem ayının hem faziletini hem de üzüntüsünü yaşıyoruz. Dolaysıyla Kerbela şehitlerine rahmet diliyorum” dedi.

Panelde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şefik Kazar hoca tarafından bir kaside okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin şiiri ise Aylin Açıkgöz seslendirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol