Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HOŞGÖRÜ İKLİMİ BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR

Yayınlanma Tarihi : 25.03.2016 00:00 Bu haber 1046 defa okundu

Hatay Valisi Ercan Topaca, Paskalya Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Topaca mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hristiyan vatandaşlarımızın en önemli bayramı olan ve Hz. İsa Peygamber’in son yemeği, ölümü ve inanırları için kendini feda edişini simgeleyen Paskalya Bayramı’nı en samimi duygularımla kutluyorum.

Paylaş Paylaş Paylaş
HOŞGÖRÜ İKLİMİ BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR

Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı hoşgörü içinde yaşandığı ilimizde, müstesna bayram günlerini beraberce kutlamamız, dünyaya örnek olacak önemli bir mesaj vermektedir. Son yıllarda dünyada yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırılması, hatta hiç yaşanmamasını temin etmede bu hoşgörü iklimi büyük anlam ifade etmektedir.

Ülkemizde ve dünyada yaşanan son gelişmeler saygı ve sevgi ile birlik olmayı, kardeşçe birbirimizle kucaklaşmayı başarabildiğimiz nispette güçlü olacağımızı, kendi huzur ve mutluluğumuzu hep birlikte ülkemizin geleceğinde gördüğümüz takdirde her şeyi başarabileceğimizi açıkça göstermektedir.

Farklılıkları zenginlik olarak gören bir hoşgörü iklimi içerisinde kutladığımız üç semavi dinin bayram günlerinin coşkusunun Hataylı hemşehrilerimiz tarafından bugün olduğu gibi geleceğe de aynı heyecan içinde aktarılacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüzyıllardır sevinç ve kederde kader birliği yaparak bu topraklarda birarada yaşadığımız Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı bir kez daha kutluyor ve bu bayramın ilimize huzur, mutluluk ve sevinciler getirmesini temenni ediyorum."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol