Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hizmetlerimizle halkımıza faydalı olmaya çalıştık

Yayınlanma Tarihi : 26.12.2016 00:00 Bu haber 640 defa okundu

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hizmetlerimizle halkımıza faydalı olmaya çalıştık

AK Parti İlçe Teşkilatı’nın Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Kimyeci şu sözlere yer verdi; “Antakya Belediyesi olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Hükümetimiz, Hatay Milletvekilerimiz, İl ve İlçe Başkanlarımızın katkı ve destekleriyle,  değerli teşkilat üyelerimizin bizlerden yapılmasını istediği hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Teknik ve Sosyal Belediyecilik konusunda örnek proje ve hizmetlerimizle halkımıza fayda sağlamaya çalıştık, bundan sonra da hizmetlerimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.

Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizde 20 bin m² kent meydanı, 5000 kişi kapasiteli Türkeş Camii’nin içinde bulunduğu, vatandaşların hoşça zaman geçirebilecekleri, yürüyüş yapabileceği 10 bin m² kent meydanı, 3500 m² kapalı semt pazarı, yüzeyde 1000, iş yeri ve binaların altında 5000 olmak üzere toplam 6000 araç kapasitesine sahip otopark, bir sosyal tesis, 2 adet okul, 1 adet karakol, 1 adet sağlık tesisi, 14 adet imar adası bulunacak. Kentsel Dönüşüm Projemizde Emek ve Aksaray Mahallesi’ndeki hak sahiplerinin haklarını gözeterek onlara en uygun şekilde hesaplanarak hakları verilecek. Hükümetimiz tarafından hak sahiplerine 36 ay kira yardımı ve 2 aylık taşıma bedeli ödenecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız 30 Kasım 2016 tarihi itibariyle projenin yapım yetkisini kurumumuza bildirdi. Antakya Belediyesi olarak yapım yetkisi almamızla beraber Kentsel Dönüşüm alanı içindeki taşınmazların satın alma yetkisi, hak sahiplerine hak edişlerini ödeme yetkisi, taşınmazların trampa edilmesi, kat karşılığı ya da hasılat paylaşımı dâhil olmak üzere inşaat yapma ve yaptırma, arsa paylarını belirleme Mülkiyet kanunu çerçevesinde payları ayırma ya da birleştirme ve kamulaştırmaya ilişkin her türlü işlemi yapma gibi yetkilere sahip olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kendi yetkilerini Antakya Belediyesi’ne vermiş oldu böylece Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hızlı bir şekilde tamamlanması için tüm yetkilere sahip olduk. Bu güzel toplantıda bizlere bu imkanı sunan, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

AK Parti İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’na AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti Hatay Kadın Kolları İl Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Horoz ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alkaya katılım gösterdi.

Başkan Kimyeci, katılımcılarla toplantının sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol