Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hizmetlerimizi Gelişmiş Binalarda Sürdüreceğiz

Yayınlanma Tarihi : 16.04.2016 00:00 Bu haber 1668 defa okundu

İskenderun Mal Müdürlüğü-Milli Emlak Müdürlüğü hizmet binasının açılışı Hatay Valisi Ercan Topaca tarafından hizmete açıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hizmetlerimizi Gelişmiş Binalarda Sürdüreceğiz

Düzenlenen açılış törenine Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’nın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Yarbay Erdinç Balkan, İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İl Defterdarı Mustafa Akdemir, hayırsever iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti.

TOPACA: ÜLKEMİZİN REFAH DÜZEYİ ARTIYOR

Hatay Valisi Ercan Topaca, Devlet için en önemli hususlardan birisinin otoritesine yakışır büyüklük ve donanıma sahip binalarda hizmet sunmak olduğunu ifade ederek, ‘’Geçmiş dönemlere bakıldığında kamu binaları yetersiz, binaların teknik donanımları eksikti. Bir şeyler yapmaya çalıştığınız zaman da ödenek bulmak çok zor oluyordu. Kaynak bulmak için büyük mücadeleler veriyorduk. Günümüzde bu konularda büyük mesafeler kat ettik.  Artık ülkemiz çok hızlı gelişiyor, değişiyor, zenginleşiyor ve ülkemizin refah düzeyi artıyor. Bu artışın devlet binalarındaki etkisini de görmemek mümkün değil.’’ dedi.

Bugün ülkemizin ve kentimizin dört bir yanında pırıl pırıl hastaneler, okullar, kamu binaları yapıldığını belirten Vali Topaca, ‘’Artık Hatay’da dokuz ayda 60-70 tane okulu, bin dersliği yapabilecek kapasitedeyiz. Eskiden bunları hayal bile edemezdik. Yılda 10-15 tane okul ya yapılır ya yapılamazdı. Antakya’da şimdi 750 yataklı devlet hastanesi, 25 bin kişilik stat bir anda karar verilip yapılabiliyor. Toplam değeri 1 milyar 200 milyon civarında olan Amanos Tüneli’nin ihalesi inşallah yakında yapılacak. Ülkemiz üreten fabrikasıyla, müteşebbisi ile vatandaşı ile emin adımlarla güzel günlere doğru yolculuğunu devam ettirmektedir. Bu yolculuğu bu tür binalarla ve hizmetlerle taçlandırmak, güzelleştirmek, vatandaşımızın hayat kalitesini arttırmak, yaşamını kolaylaştırmak devletimizin temel görevlerinden biridir.’’ şeklinde konuştu.

 EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Eskiden bütün birimlerin bir kaymakamlıkta toplandığını ve işleri olanların içeri bile girmekte zorlandığını dile getiren Topaca, ‘’Günümüzde maliye ayrı bir bina, adliye ayrı bir bina, kaymakamlık ayrı bir bina, emniyet ayrı bir bina, askeriye ayrı bir bina. Bunlar güzel şeyler. Bunları daha da güzelleştirmek, Akdeniz’in incisi olan İskenderun’umuza daha çok hizmet vermek için milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, hayırseverlerimizle, müteşebbislerimizle var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. ‘’ dedi.

Kaymakamlık binası olarak tanzim edilecek olan eski adliye binasının İskenderun’un en güzel binalarından biri olduğuna değinen Vali Topaca, ‘’Şu an proje çalışmaları devam ediyor. Projesi bittikten sonra da inşallah ihale edeceğiz. İskenderun’a yakışır dört dörtlük, tarih ve kültür kokan bir kaymakamlık binasını da kısa sürede bitirmenin gayreti içerisinde olacağız. İlçe Nüfus Müdürlüğü binası da eski, metruk bir vaziyetteydi. Çelik korumalarla birlikte duvarlarına gerekli güçlendirmeler yapılarak İlçe Nüfus Müdürlüğünde de vatandaşlarımıza o tarihi doku içerisinde bütün teknik donanıma sahip hızlı bir şekilde nüfus hizmetinin verilmesi mümkün olacaktır’’ dedi.

KARASAYAR: İHTİYAÇLARIN TAMAMINI KARŞILAYACAĞIZ

Bu güzel eserleri görünce her şeyden önce İskenderunlu bir esnaf çocuğu olarak mutluluğunu sözleriyle ifade etmekte zorlanacağını dile getiren Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise geçmişte İskenderun’da çok zor şartlar altında kamu hizmetleri aldıklarını belirterek, ‘’Allah’a çok şükür yaklaşık 14 yıldan bugüne kadar Devletimiz Türkiye’nin her yerini karış karış imar etmektedir. Ülke olarak artık dünyanın en hızlı, en etkili, refahı ve huzuru bol ortamlarda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Bizler sizlere hizmet için çıkmış olduğumuz bu yolda sizlerin duaları ve Allah’ın yardımı ile, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Hatay ve İskenderun için vermiş oldukları destekler ile sizlerin ihtiyacının tamamını yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı devam ettireceğiz.’’ dedi.

 ÖZYİĞİT: BU BİNA İSKENDERUN’UN SEMBOLÜ OLACAK

İskenderun Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit ise kamu hizmetlerinin etkin, verimli, süratli ve hizmet odaklı olabilmesi için hizmet sağlayıcılarının çağın modern gereklerine uygun binalarda ve konumlarda hizmet vermesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, ‘’Özellikle son dönemlerde kamu hizmeti veren birimlerin toplulaştırılması, vatandaşa daha yakın ve daha etkili hizmet sunulması noktasında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bunun en somut örneklerinden birisi de açılışını yapacağımız bu hizmet binası olacaktır. Bu hususta şunu ifade etmek istiyorum, İskenderun için hem tarihi anlamda hem de kültür anlamında çok önemli olan adliye binasının aslına uygun olarak restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu bina İskenderun için bir sembol bina olacaktır.’’ dedi.

 DİNGİL: HATAY BÜYÜRSE TÜRKİYE’YE DE KATKISI OLUR

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı konuşmada böyle güzel eserlerin, böyle güzel hizmet binalarının faaliyete geçmesinin hem milletimize hem halkımıza hem de çalışan personele hayırlı olmasını temenni ettiğini belirterek, ‘’İskenderun ilçemiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Sürdürülebilir büyümeyi inşallah başaracağız. İskenderun çok güzel bir yer ve eksikleri olabilir. Güzel İskenderun’umuzu yeniden imar ediyoruz. Bunun için herkese büyük görevler düşüyor. El ele vererek İskenderun’u marka kent yapma konusundaki çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir. İskenderun büyürse Hatay büyüyecek, Hatay büyürse de Türkiye’ye büyük katkıları olacaktır.’’ dedi.

 AKDEMİR: BİNA 10 KATLI OLARAK HİZMET VERECEK

İl Defterdarı Mustafa Akdemir ise açılışı yapılan bina hakkında bilgiler verdi. Akdemir, ‘’Bu hizmet binası, yerinde 1980 yılında yapılmış 5 katlı liman binasına ait hizmet binası varken deprem dayanıklılık testi neticesinde aşırı riskli bulunarak 2005 yılında boşaltılmıştır. Yaklaşık 8 yıl atıl kalan hazine taşınmazı gerekli imar değişiklikleri yapıldıktan sonra defterdarlığımızca hazineden tek kuruş para harcanmadan projelendirilmiştir. Binamızın oturum alanı 560 metrekare olup bodrum katı ve çatı katı ile birlikte 10 kat olarak hizmet verecektir’’ Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bu hizmet binasının sözleşme süresinden önce tamamlanması ve hazineye katmış olduğu ilave değerler anısına yüklenici firma yetkilisi İş Adamı Paşa Karaca’ya Vali Topaca tarafından plaket verildi.

İskenderun Mal Müdürlüğü-Milli Emlak Müdürlüğü Hizmet Binası’nın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Hatay Valisi Ercan Topaca ve beraberindekiler yeni hizmet binasını gezdiler.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol