Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HESOB sorunları masaya yatırdı

Yayınlanma Tarihi : 27.09.2016 00:00 Bu haber 740 defa okundu

Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği evsahipliğinde, HESOB hizmet binasında gerçekleştirilen 'Başkanlar Toplantısında' Hatay'ın tüm sorunları masaya yatırıldı. Aynı zamanda toplantıda, af kanunun detayları verilerek, esnafın kanunun sunduğu imkanlardan faydalanması istendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HESOB sorunları masaya yatırdı

HESOB Başkanı Kadir Teksöz toplantının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden bu yana geçen zamanda yaşananları dile getirirken, Hatay'da esnaflar için yapılan çalışmaları, sanayi sitesi projelerini ve önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan fuarlarla ilgili konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Ak Parti Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vergi Dairesi Başkanı Nazmi Erol, SGK İl Müdürü Hamit Bal, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ile çok sayıda esnaf odası başkanı ve ilgililer katıldı.

TEKSÖZ: SANAYİ SİTELERİMİZDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay genelinde yürütülen sanayi sitesi çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi vererek, "Bütün çalışmalarımızın içerisinde her zaman için birebir oldunuz. Mobilya Sanayi İhtisas Sitemiz, Türkiye’de örnek proje diye bakanlıklarda sunumları yapılıyor. Bunda Eski Adalet Bakanımız Sadullah Ergin’in ve Adem bey ile diğer yetkililerin çok büyük katkıları var.

Ayakkabıcılar Sanayi Sitemiz, şu an projeleri bitti. Örnek bir proje olacak inşallah. Metal Sanayi Sitemiz, 155 dönüm bir arazi satın aldık. Onun yanında bir 340 dönüm arazi var. O 340 dönümü gerek eski valimiz gerekse yeni valimiz tarafından buranın metal sanayi sitesine ayrılmış olduğu belliydi. Gerekli müracaatlarımızı yaptık. Defterdarlıktan bir sıkıntı var, bir tarafı zeytin alan diyorlar. Biz zeytinlik alanı kullanmayacağız. 340 dönümün yaklaşık 200 dönümü boş ve dağlık arazi. Onu da sanayi sitemize katmak için defterdarlıkta yazımız bekliyor. Yeni valimize de konuyu dosya halinde arz ettim. Onu da hep birlikte takip ederek Metal Sanayi Sitemizin o bölümü de içinde olmak kaydıyla plan ve projeleri çiziliyor. İskenderun Sanayi Sitesi Orhan Karasayar’ın da desteğiyle İskenderun Sanayi Sitemizin yazısı defterdarlıkta bekliyor. Milli Emlak Müdürlüğüne gönderilecek. İnşallah İskenderun’da ki Sanayi Sitemizin de proje çizimine geçireceğiz. Reyhanlı Sanayi Sitesi, yine ihalesi yapıldı. Müteahhide teslimi yapıldı. Sanayi Sitemizi inşaat firmamız sahaya indi başladılar. Kırıkhan’da Ağaç İşleri için Sanayi Sitesi çalışmalarımız başladı. Mevcut sanayi sitesinin küçükte olsa genişleme imkanı var. Samandağ, Defne, Erzin ilçelerimizde kooperatiflerimizi kurduk. Arsa arayış çalışmalarımız oradaki belediye başkanlarımızla ve oda başkanlarımızla ortak çalışmalarla yürümektedir.  

Yayladağı ilçemizde, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Birebir kendi konusu gibi ilgileniyor" dedi.

MOBİLYA FUARI İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

HESOB, ATSO ve Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde 12-20 Kasım tarihleri arasında Hatay'da ilk defa Mobilyacılık Fuarı düzenleyeceklerini hatırlatan Teksöz, "İstanbul CNR'de 12 firmamızın katılımıyla ayakkabıcılar fuarımız gerçekleşmektedir. Bu dünya çapında ayakkabının Antakya’da günde 50 bin çift üretildiği bir yer. Dünyada böyle bir şehir, böyle bir ülke yok. Bir ilçemizde sadece günde 50 bin çift ayakkabı üretiliyor. Ayakkabı sektörümüze de büyük imkanlarınız ölçüsünde gerek Ticaret Odamız gerek HESOB olarak bizlerde destek veriyoruzMobilya fuarımız 12-20 Kasım tarihlerinde Büyükşehir Belediyemizin göstermiş olduğu alanda faaliyetler devam ediyor. İlk defa Hatay’da bir mobilya fuarı gerçekleştireceğiz. Buna el birliği ile sahip çıkmamız lazım. Bu sadece mobilya 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol