Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Herkes Uzmanlık Alanında Konuşmalı

Yayınlanma Tarihi : 19.10.2022 11:30 Bu haber 384 defa okundu

İSTE Akademik yıl açılış törenlerine katılan ve açılış dersinde bir konuşma yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Akademisyeni, TÜBA Asosiye Üyesi ve Küresel Genç Akademi Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere, “herkes kendi uzmanlık alanında konuşmalı ”dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Herkes Uzmanlık Alanında Konuşmalı

2022- 2023 Akademik Yılının Açılış Dersini Yıldız Teknik Üniversitesi Akademisyeni, TÜBA Asosiye Üyesi ve Küresel Genç Akademi Üyesi Prof. Dr. Sezgin Bakırdere verdi.

Prof. Dr. Bakırdere, “herkes kendi uzmanlık alanında konuşmalı. Ben de bugün size kimyadan bahsedeceğim” dedi.

Bilimin tüm alanlarında çalışmalıyız. İnterdisipliner çalışmalar yapmak önemlidir diyen Prof. Dr. Bakırdere,  “Geleceğe şekil vermek için geçmişi bilmek zorundayız. Geçmişi bilmezsek gelecek hakkında konuşamayız. “diyerek gençlere; Fırsatları kaçırmamalarını, kabuklarını kırmalarını, baskı altında çalışmaktan korkmamayı, gösterilenle yetinmemeyi, hedefi baştan belirmeyi ve olaylar karşısında tepkisiz kalmamayı, hedef odaklı çalışmayı, hayata tutunmayı” tavsiye etti.

Prof. Dr. Bakırdere “ Bilimin Michael Schumacher’ı, inovasyonun Usain Bolt’u ve girişimciliğin Muhammet Ali’si olun” diyerek açılış dersini tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol