Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Her zaman yerel basınımızın yanındayız

Yayınlanma Tarihi : 25.12.2016 00:00 Bu haber 585 defa okundu

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nin (HGC) 13 Aralık’ta yapılan Olağan Genel Kurulda güven tazeleyen Başkan Ahmet Yetişen’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Her zaman yerel basınımızın yanındayız

Hatay’ın 70’e yakın yayınını takip ettiklerini belirten Keleş, ülkenin kritik bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, “17-25 Aralık sürecinden beri bölgemizin yerel medyasını da hassasiyetle takip ediyoruz. Hatay basınının bu noktada iyi bir sınav verdiğini ifade etmek isterim.” dedi.

Özellikle 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminden sonra gerek yapılan yayınlarla gerek gösterilen duyarlılıkla Hatay basının iyi bir sınav verdiğini belirten Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü, “Bundan dolayı da Hatay’ın yerel basınına bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2 hafta önce Gaziantep’te yerel medya bilgilendirme toplantısına da Hatay Basınının gerekli ilgi ve alakayı gösterdiğini belirten Keleş, “Biz her zaman yerel basınımızın yanındayız.” dedi.

Ziyaret sebeplerinin Ahmet Yetişen’in yeniden Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilmiş olması olduğunu vurgulayan Keleş, “Sayın Ahmet Yetişen’in şahsında HGC üyelerini tebrik ediyorum. Sayın Yetişen’e başarılar diliyorum ve geçmişte yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürüde teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bölgede yerel medyanın önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, “Bölgemizdeki gazetelerin bine yakın çalışanı var. Bunun 500 tanesi Adana’da, 200’e yakın Hatay ve Mersin’de, 100 tane de Osmaniye’de basın çalışanı var. Buda önemli bir potansiyel. İyide bir verimlilik ifade ediyor. Eleştiri gazetecinin hakkıdır. Doğruyu bulmakta gazetecinin en önemli görevlerinden birisidir. Haberlerde doğru haberin, ilkeli haberin, başkasını hak etmediği halde üzmeyen haberin önemini tarih yasacaktır. Bu yüzden Hatay basının iyi bir sınav verdiğini, milletine memleketine duyarlı hizmet verdiğine inanıyorum. Bu yönden de sizleri tekrar tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Keleş, yaptığı konuşmanın ardından HGC Başkanı Ahmet Yetişen’e yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı bir plaket verdi. Keleş ayrıca Söz Gazetesi Muhabiri Murat Mutlu’nun Basın kartını Mutlu’ya vererek görevinde başarılar diledi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Müdürü Mustafa Keleş’in şansında Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Adana İl Müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Ziyarette Hatay Basın İlan Kurumu Müdürü Soner Kavak’da Hazır bulundu. İlimize yeni atanan basın ilan kurumu müdürü Kavak, Cemiyet başkanlığına tekrardan seçilen Ahmet Yetişen ve yönetim kurulunu tebrik etti.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol