Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB’DEN ENGELLİELR YARARINA PROJE

Yayınlanma Tarihi : 21.03.2016 00:00 Bu haber 843 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi, engelli vatandaşların günlük yaşamlarında zorluklar yaşamalarının önüne geçmek, toplumsal hayata katılmalarını sağlamak ve insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışının nimetlerinden maksimum düzeyde yararlanmaları amacıyla hayata geçirdiği “Engelliler Sokağa” Projesi ile vatandaşları kucaklamaya devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB’DEN ENGELLİELR YARARINA PROJE

Hatay’ın her noktasında ürettiği hizmetler ve hayata geçirdiği projeler bağlamında engellilere karşı sergilediği pozitif ayrımcılık ile büyük takdir toplayan HBB, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü eliyle engelleri kaldırarak vatandaşların derdine çare oluyor.

Engelli hemşehrilerinin hayatta karşılaştıkları zorlukları aşmaları anlamında il genelinde aktif çalışmaların gerçekleştirilmesine öncülük eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın hassas tutumuyla hareket eden HBB yetkilileri, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen engelli vatandaşlara, Reyhanlı Terzihöyük’te 4 adet, Antakya’da 4 adet, Hassa Gültepe, Küreci, Aktepe ve Çay mahallelerinde 4 adet ve Altınözü Kazancık’ta 1 adet olmak üzere toplamda 13 tane akülü ve manuel engelli sandalyesi hediye etti.   

SANDALYELERİNİ TESLİM ALAN VATANDAŞLAR BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Gelen talepler doğrultusunda eldeki imkânlar kullanılarak engelli vatandaşlara yardımcı olan HBB, özellikle içinde bulunduğumuz Yaşlılar Haftası münasebetiyle 4 yaşlı vatandaşa sunduğu engelli sandalyeleriyle büyük sevinçlere vesile oldu.

Kapsamlı çalışmalarla engellilerin her türlü problemine çare olmaya çalışan HBB, önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara başta medikal malzemeler olmak üzere sunacağı manevi destekle insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışına yepyeni bir boyut getirmeye hazırlanıyor.

Engelli sandalyeleri teslim edilen vatandaşlar, kendilerine sunulan bu anlamlı hizmetlerin öncüsü Başkan Savaş’a hayır duaları ederek, Hatay’a hizmet yolunda çıktığı zorlu yolda başarı temennilerinde bulundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol