Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB vatandaşı sanayiciyi mağdur ediyor

Yayınlanma Tarihi : 06.05.2016 00:00 Bu haber 911 defa okundu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir’in 1/5000 lik imar planının gecikmesinin sanayici ve vatandaşı mağdur ettiğini, biran önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB vatandaşı sanayiciyi mağdur ediyor

İskenderun belediye Meclisi’nin olağan Mayıs ayı toplantısında gündeme gelen 1/5000 lik imar planının biran önce yapılması, mağdur olan insanların mağduriyetini giderilmesi istendi.

Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 lik imar planının yapılması konusunda müteahhit firmanın ne zaman geleceğini sormalarına rağmen, gerekli cevabı alamadıklarını belirterek,”Yarın müteahhit firma İskenderun’a geldiği zaman bizlerin haberi olacak mı? Ben Lütfü beye sordum, bana sağlıklı bir cevap vermedi. Bu ekip Hatay’a İskenderun’a geldiği zaman bende, komisyon üyeleri, teknik heyetle gidip mağdur olan insanların hakkını koruyalım istiyorum” dedi.

Bu işi büyükşehir bize danışmadan ferdi yaparsa aynı kaos devam eder diyen Başkan Seyfi Dingil “Vatandaşımızın sorununu gidermek için 18’i uygulasak Büyükşehir bu uygulamalara da kolay kolay geçit vermiyor. Hakkaniyet içerisinde bu sorunu çözmemiz lazım. Bunun içinde bir ekip kurup uzun vadeli veya 1/1000 lik imar planımızı yapıp 5 binliğe hazırlamamız gerekiyor. Tüm İskenderun ‘da 1/1000 lik haritamızı hazırlarsak Büyükşehir geldiğinde benim projem bu sende buna göre yap diyebilelim geç bile kaldık” diye konuştu.

EVİNİN YARISINI YEŞİL, YARISINI YOL YAPMIŞLAR

İki yıldır sorunun devam ettiğini her gün birçok vatandaşın bu konuda mağduriyetinin kendisine ilettiğine değinen Başkan Seyfi Dingil, “Gerçekten Cebike de adamın 80 dönüm yeri var bir haftadır gelip gidiyor. Bir vatandaşın 70 dönümü yeşil alan olmuş vatandaş havalara sıçrıyor. Geçtiğimiz hafta gelen yaşlı bir çiftin evi var, yarısını yol yapmışlar, yarısını yeşil alan yapmışlar gibi bir sürü sorun var. Bütün bunları alıp vatandaşımızın haklarını korumamız lazım. Bu çalışmayı hep beraber yapmamız lazım. Beş binlik plandan sonra bir daha düzelme yok. Burada sanayicide, vatandaşta mustarip olmuş. Lütfü beyi de çağıralım bu planları birlikte yapalım bunların üstesinden gelelim istiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol