Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Su Topu Sporcularının Milli Takım Başarısı

Yayınlanma Tarihi : 30.06.2024 07:58 Bu haber 24 defa okundu

Türkiye Sutopu Federasyonu ve Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Manisa'da organize edilen U16 Kadınlar Dünya Sutopu Şampiyonası, Tayland ile Hollanda arasında oynanan müsabaka ile başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Su Topu Sporcularının Milli Takım Başarısı

Manisa Atatürk Olimpik Spor Kompleksi Yüzme Havuzu'nda 4 Temmuz'a kadar devam edecek şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Tayland, Hollanda, Zimbabve, Yunanistan, Kanada, Fransa, Hırvatistan, Kazakistan, Macaristan, Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Ukrayna, Malta, İspanya, Çin, İtalya ve Çekya katılıyor.HBB Su Topu Sporcularının Milli Takım Başarısı

U16 Kadınlar Su Topu Türk Milli Takımında Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü Sutopu sporcusu Defne Keremoğlu da yer alarak, Hatay'ın gururu oldu.HBB Su Topu Sporcularının Milli Takım Başarısı

14 yaşında olmasına rağmen U16 Kadınlar Sutopu Milli Takımında yer alan Defne Keremoğlu, kendisini yetiştiren antrenörleri Mustafa Savaş ve Ökkeş Türkmen Çiçek’e teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Spor Kulübü Yüzme ve Sutopu branşlarında A Milli takımın yanısıra U19, U17, U16 Sutopu Milli Takımlarına bir çok sporcu göndererek bu alanda lokomotif görevi görmeye devam ediyor.

Son olarak U16 kadınlar Sutopu Milli Takımına Defne Keremoğlu’nu ve U16 Erkek Milli Takımına Cem Tahhuşoğlu'nu gönderen HBB Spor Kulübü antrenörleri Mustafa Savaş ve Ökkeş Türkmen Çiçek, yetenekli gördükleri sporcu adaylarını oluşturdukları altyapı gruplarına çağırdıklarını, gelişim gösterenlerin takibinin yapıldığı ve istenen dereceye giren çocuklara lisans çıkartılarak, yarışmalara ve A Takıma katılma hakkı verdiklerini belirttiler.

HATAY'IN ADINI DÜNYAYA DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Baş Antrenör Mustafa Savaş; "18-24 Haziran 2024 tarihleri arasında Malta'da düzenlenen U16 erkekler dünya şampiyonasında Sutopu Milli takımında Hatay Büyükşehir Belediyesi Sutopu sporcumuz Cem Tahhuşoğlu yer almıştı. 15-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Çin'de gerçekleşecek olan U18 Su Topu Dünya Şampiyonası Kadın Milli Takım kadrosunda da Hatay Büyükşehir Belediyesi sporcumuz Sevgi Yapar da yer almaktadır. Ökkeş hocamızla birlikte, deprem sonrasında her türlü olumsuzluğa rağmen çalışmalarımızı zorluklar içerisinde sürdürdük, pes etmedik. Sporcularımızın deprem psikolojisini üzerlerinden atmaları ve başarılı olmaları için çok çalıştık ve Türk Milli Takımın çeşitli yaş kategorilerine sayısız sporcular gönderdik. Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bundan sonra da sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz. Sporcularımızla gurur duyuyoruz. Hatay'ın adını uluslararası arenalarda duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol