Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Personeli Boğulma Tehlikesi Geçiren Kızı Kurtardı

Yayınlanma Tarihi : 17.06.2024 08:25 Bu haber 220 defa okundu

Tatil sezonunun başladığı ve plajların dolup taştığı bu sıcak yaz günlerinde, Samandağ Çevlik sahili kahramanca bir kurtarma operasyonuna tanıklık etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Personeli Boğulma Tehlikesi Geçiren Kızı Kurtardı

Kurban Bayramının 1.günü Ailesi ile birlikte sahilde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Personeli Servet Çetin’in cesur hamlesi ve hızlı müdahalesi ile denizde boğulma tehlikesi geçiren 15 yaşındaki bir kız çocuğu hayata tutundu.HBB Personeli Boğulma Tehlikesi Geçiren Kızı Kurtardı

Boğulma tehlikesi geçiren genç kız plajda yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Benim yerimde kim olsa böyle bir durumda aynı müdahaleyi yapardı diyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Personeli Servet Çetin açıklamasında:” Sahilde ailem ile dolaşırken genç bir bireyin suda hareketsiz yattığını gördüm. Kısa bir süre gözlemledikten sonra boğulma tehlikesi olduğunu anlayarak etrafımdakilere ve denizde bulunanlara uyarı niteliğinde seslendim. Ama saniyelik bir hareket ile üzerimde elbiselerim ile suya kendim atladım ve bir anda genç kardeşimizin yanında buldum kendimi.İlk önce can havli ile bana sarılacağını biraz zorlanacağımı düşünsem de hareketsiz yatan kardeşimizi alarak sahile getirdim. Bu esna da bende biraz su yuttum ama tek düşüncem genç kardeşimizin hayata tutunması idi. Sağolsun bir sağlıkçı arkadaş ilk müdahaleyi yaptı ve ambulans ile genç kardeşimiz hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumun iyi olduğunu öğrenmem benim için büyük mutluluk oldu.Boğulma vakalarında hızlı müdahalenin önemine bir kez daha şahit olduk. Samandağ ilçesinde her yıl çok sayıda boğulma vakalarının yaşandığını hepimiz okuyoruz, görüyoruz. Bu anlamda herkesi daha dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol