Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB MIPIM FUARINDAN DESTEKLE DÖNÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 20.03.2016 00:00 Bu haber 837 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentin gelişimi için yaptığı özverili çalışmalarının sonucunu almaya başladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB MIPIM FUARINDAN DESTEKLE DÖNÜYOR

Büyük projelerle fuara katılan Hatay Büyükşehir Belediyesi, uluslararası pek çok yatırımcının ilgisini çekerek fuarın yıldızı oldu.

Bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşen; MIPIM Fuarında Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör yatırımcılarının yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi de projeleri ile yer aldı.

BAŞKAN SAVAŞ: SENEYE DAHA BÜYÜK ÇIKARMA YAPACAĞIZ

27. si düzenlenen fuara ilk kez katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş;

“Kentin gelişmesi ve stratejik konumunun doğru değerlendirilmesi için çok çalıştık, tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’ın gelişmesine katkı sağlayıp; sağlık, spor ve tarih turizmi için öncelikle tercih edilen bir şehir olmasını istiyoruz. 4 büyük projemiz için kaynak bulmak adına ilk kez MIPIM’e geldik.  Umduğumuzdan daha büyük bir ilgi ile karşılandık. Pek çok ciddi anlaşma için el sıkıştık. Ama bizi asıl sevindiren konu; Moskova Belediye’sinin en büyük iş ortaklarından, raylı sistem üreticisi olan Rus firmanın bizimle ilgilenmesi oldu. Özellikle aramızdaki olumsuz havaya rağmen dostane bir yaklaşımla el sıkıştığımız Rus firması ile olan bu sıcak işbirliğinin ülkemiz adına da devam etmesini umuyoruz. Hatay’a gelecek bu yeni sistemin dışında, Rusya ile olan olumlu ilişki de bizi çok mutlu etti. Bu sene kentimize gönül veren 19 işadamı ile geldik, ama seneye daha büyük bir MIPIM çıkartması yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol