Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB güllük gülistanlık hat su kördüğüm

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 805 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı ikinci Olağan Genel Kurulu toplantısı ve HATSU Genel Kurulu dün Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB güllük gülistanlık hat su kördüğüm

Saat 1 de başlayan ilk oturumda tüm maddeler oy birliğiyle geçerken öğleden sonra yapılan HATSU Genel Kurulu’nda sert tartışmalar yaşandı.

Saat 1 de başlayan Hatay Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı ikinci Olağan Genel Kurul toplantısında kararlar oy birliğiyle alındı.

Bir önceki oturumun aksine tartışmalar ve itirazlar olmadan maddeler oy birliğiyle geçti. Hatırlanacağı üzere Pazartesi günü yapılan ilk oturumda Ak Parti grubu ile Başkan Savaş arasında yoğun tartışmalar yaşamış Ak Parti grubu bütçeye hayır oyu vermişti. Dün yapılan görüşmelerde ilk iki madde ve diğer ek maddeler oy birliği ile geçirilip kabul edildi. Dün yapılan oturumda bir önceki oturumda yoğun şekilde itiraz eden Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

SU FİYATLARIYLA İLGİLİ MADDEDE TARTIŞMALAR UZADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU Meclisi öğleden sonra toplandı. Sakin başlayan toplantı ilçelerdeki su fiyatları ile ilgili konulara gelindiğinde gerginleşti. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi mahkeme kararı ile su fiyatlarını indirilmesi gerektiğini belirtti. Ancak 1 lira 60 kuruş olarak fiyatlandırılması gereken suyun bazı kalemlerle 3 lirayı geçtiğini ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise ilçelerdeki fiyat farklarıyla ilgili mahkemeye başvurulması gerektiğini ve bu mahkemelerin sonucunda fiyatın tüm ilçelerde tek fiyat olarak belirlenebileceğini söyledi.

Diğer ilçe Belediye Başkanlarının ve meclis üyelerinin de olaya müdahil olmasıyla Meclis toplantısı adeta çözümsüz bir hal aldı ve kördüğüm oldu. Başkan Savaş 3 ay içerisinde tüm mahkemelerin sonuçlanacağını o zaman tüm ilçelerdeki su fiyatlarının ucuzlayacağını belirtmesine rağmen mecliste tansiyon düşmedi.

 

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol