Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HBB Genel Sekreterliğine Hayrettin Güngör

Yayınlanma Tarihi : 13.06.2024 07:56 Bu haber 137 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Genel Sekreterliğine Hayrettin Güngör getirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Genel Sekreterliğine Hayrettin Güngör

HBB Genel Sekreterliği görevine getirilen Güngör, kendi sosyal medya hesabından yaptığı paşalımda; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş bulunmaktayım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Öntürk'ün başkanlığında asrın felaketi 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kadim medeniyet şehrimiz Hatay'a, gece gündüz demeden tüm birikimimizi, tecrübemizi ve gayretimizi ortaya koyarak hizmet edeceğiz. Gayret bizden, başarı Allah'tandır. Rabbim bu güzel şehre hizmet etme yolunda yardımcımız olsun" ifadesini kullandı.

HAYRETTİN GÜNGÖR KİMDİR?

1965 yılında Kahramanmaraş Göksun ilçesinde doğdu. İlçedeki ilk, orta ve lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1987 yılında mezun oldu.

Polis Akademisi "Özel Eğitim Bölümü"ne bir süre devam etti. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nı tamamlayarak "kamu yönetimi uzmanı" unvanını aldı. Kısa süre mali müşavirlik yapan Güngör, Türkiye Vakıflar Bankası'nda mali analist olarak bir süre çalıştı. 1990 yılında stajyer kontrolör olarak girdiği İçişleri Bakanlığında kontrolör, başkontrolör ve Kontrolörler Başkanı olarak görev yaptı. Bir dönem Devlet Muhasebe Standartları Kurulu (2006-2009) üyeliği de yaptı. 

2008 yılından bu yana Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevini de yürütmektedir. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeliği de bulunan Güngör; evli, iki kız ve bir erkek çocuk babası.

31 Mart 2019'da gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 2019-2024 yılları arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol