Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hazine arazileri üzerine mezarlık kuracağız

Yayınlanma Tarihi : 25.06.2016 00:00 Bu haber 668 defa okundu

Hatay’ın Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, özellikle ilçe genelinde aile mezarlıklarından çok, merkezi yerlerde mezarlıkları yapılmasına çalıştıklarını ifade etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hazine arazileri üzerine mezarlık kuracağız

Harbiye Halisli ve Dermaşta Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 1. Olağan Kongresi’nin divan başkanlığını yapan Başkan İbrahim Yaman, Mahalle sakinlerinin soruları üzerine birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından olağan kongrenin divana oy birliği ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Açık seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Hasan Kabakulak Dermaşta ve Halisli Mahallelerinin 60 yıldır görmezden gelindiğine dikkat çekerek kısa sürede var olan sorunların Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Defne Belediyesi’nin destekleriyle giderileceğinin altını çizdi.

Dermaşta Mahallesine kazandırılan ve çok amaçlı olarak kullanılabilecek binanın tamamlanmasında destek sunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman’a teşekkürlerini ileten Hasan Kabakulak derneğin faaliyet raporunu okudu. 2015 Milletvekili seçimlerinde CHP Hatay Milletvekili Adayı Bilgen Duman’ın tahmini bütçeyi açıklamasının ardından tek liste ile yapılan kongre sonucu Halisli ve Dermaşta Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni yönetim ve denetleme kurulu üyeleri seçildi.

Tek liste halinde yapılan seçimde, Yönetim Kurulu’na Hasan Kabakulak, Bilgen Duman, Refat Aksoy, Lamia Öztoprak, Recai Karadeniz, Hamza Seyreksakal, Bedi Karadaş, Bahar Sönmez ve Ferit Yazar.

Denetleme kurulana da Hasan Ekmen, Nafi Güleken ile Şemsettin Özkan seçildiler.

Bu arada, dilek ve temenniler bölümünde mezarlık konusunu, Şeyh Yusuf türbesinin restorasyonu hakkında vatandaşların soru sormaları üzerine Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, mümkün olduğunca hazine arazileri üzerinde mezarlıkları kurmaya çalıştıklarını, bu mezarlıklarında merkezi yerde olması için özen gösterdiklerinin altını çizdi.

Orhanlı, Çekmece, Armutlu eksenin, Orhanlı mahallesinde yeni mezarlığı hizmete açacaklarını kaydeden Başkan İbrahim Yaman,  Balıklıdere, Sinanlı mahalleleri arasında yeni bir mezarlık arayışı içerisinde olduklarını vurguladı.

Şeyh Yusuf türbesini örnek bir şekilde restore ettireceklerini kaydeden Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Harbiye’de dernek sayısının her geçen gün arttığını, bu derneklerin başta görevlerinin öğrencilere burs, mahalle halkı arasında dayanışma ve kaynamayı sağlayacağı gibi, özellikle yaz aylarında da kuran kursa açılmasında öncü rol oynayacaklarını sözlerine ekledi.

Kongre dilek ve temennilerden sonra sona erdi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol