Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hava Yoluyla Hataya Gelişler Seçim Sonrasına

Yayınlanma Tarihi : 18.04.2023 22:00 Bu haber 213 defa okundu

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde hasar gören yerlerden biri olan Hatay Havalimanı’nda sorunlar devam ediyor. Onarım çalışması yapılmasına rağmen, havalimanının yolcu dolu bir uçakla iniş yapmasının riskli olduğu ifade ediliyor. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 16 Şubat tarihinden itibaren Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayımlanan NOTAM (havacılık bildirisi) nedeniyle Hatay’a yolcu alınmadığını ancak Hatay çıkışında yolcu alınabildiğini söyledi. Ekşi, “Hatay’a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ’nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır. (İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hava Yoluyla Hataya Gelişler Seçim Sonrasına

Edinilen bilgilere göre ticari yolcu uçaklarının tam dolulukta inmesi risk taşıyor. Deprem nedeniyle hasar gören pistte, tam dolulukta uçak inmesinin uçağın durma mesafesini uzatacağı ve pistte çökmelere yol açabileceği ifade edilirken, havalimanından kalkış yapan uçaklar için ise mesafenin yeterli olduğu ve herhangi bir risk bulunmadığı belirtiliyor.

EN ERKEN UÇUŞ 16 MAYIS!

Nisan ayının geri kalanında ve Mayıs ayının ilk iki haftasında Hatay’a giden bir yolcu uçağı için bilet alınamıyor. Örneğin İstanbul’dan Hatay’a inecek yolcu uçağından bilet almak isteyen vatandaşlar, rezervasyonlarını en erken 16 Mayıs Salı günü yaptırabiliyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol