Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATODER AİLESİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Yayınlanma Tarihi : 27.03.2016 00:00 Bu haber 960 defa okundu

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği bu hafta sonu dernek üyeleri hasta ve hasta ailelerine yönelik olarak Antakya Mahveli Cafe’de birliktelik kahvaltısı düzenledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATODER AİLESİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Düzenlenen kahvaltı programına, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç, dernek üyeleri, hasta ve hasta ailelerinin yanı sıra bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri de katılım gösterdi.

KERİMOĞLU: DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Burhan Kerimoğlu yaptığı konuşmasında şunlara yer verdi; Göreve geldiğimiz günden bu yana dernek yönetim kurulu olarak, üyelerimize, hasta ve hasta ailelerimizle birlikte ilimiz içinde katkı sağlayacağına inandığımız birçok başarılı çalışmalara imza attık. Derneğimiz olarak kamu kurum ve kuruluşlarıyla her zaman ortak çalışmaların içerisinde yer alarak hastalıkları önlemek adına ve gerekse mevcut hastaların ve hasta ailelerinin sorunlarına destek olmak adına son derece mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Geçtiğimiz günlerde Antakya da düzenlemiş olduğumuz Yöresel Ürünler Festivaline katkı sağlayan başta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine, personellerine ve festivalimize ilgi gösteren vatandaşlarımıza ve festival çalışmaların da derneğimize destek olan 01 Çalışır Organizasyona ve Hasan Çalışır’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

KILIÇ: GÜZEL ÇALIŞMALARIN İÇİNDE YER ALMAKTAN MUTLUYUM

Türkiye Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Ali Kılıç ise, Türkiye’de Hemoglobinopatilerden özellikle talasemi ve orak hücre anemi hastalıkları başta olmak üzere diğer hemoglobin bozukluklarının çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğuna değinerek bu konu da başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere Talasemi Federasyonumuz ve kendi bölgelerinde hizmet gösteren derneklerimiz yoğun çalışma içerisinde hizmetlerine devam ederek, gerek yeni hasta doğumlarını önlemek adına ve mevcut hastaların sorunlarına katkı sağlamak ile birlikte güzel çalışmaların içerisinde yer almaktadırlar. Kendilerini ve bu çalışmalarından dolayı kutlar, festivale destek sağlayan Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

Kılıç konuşmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a HATODER’e vermiş olduğu desteklerden dolayı federasyon ve dernek adına bir anı tabağı takdim etti.

BAŞKAN SAVAŞ:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuşmasında: “İlimiz genelinde Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıklarının yaygın olduğunu, bu hastalıklarla mücadele kapsamında kurulan HATODER’in hastalar için çok ciddi çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu konuda derneğin maddi ve manevi imkânlarının daha iyi seviyelere çıkarılarak destek olunması gerekmektedir. Yapılan çalışmalara destek olmak adına Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacağız” dedi. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada destek vermeye hazır olduklarını dile getiren Başkan Savaş, Hatoder’e toplumun her kesimin destek vermesi gerekir” dedi.  Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen festival kapsamında bazı oda başkanlarının demeçlerini okuduğunu ifade eden Savaş açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı, “ Bu durum beni üzdü. Böylesi yararlı işler yapan derneklere destek olunması gerekirken, engel olmalarına anlam veremiyorum. Dernek çatısı altında toplanan hasta ve ailelerinin gelir bakımından çok ciddi sıkıntılar yaşayan aileler olduğuna ve bu kişilerin sahiplenilerek onlara destek olmakla onlardan alacağımız bir tebessüm ve duanın bizleri mutlu ettiğini biliyoruz. Bu konuda hasta ve aileleri için çaba harcayan destek olan hastaların mutlu olmasını sağlayan dernek yöneticilerin fedakarlık ve özveriyle çalışmalarını zor şartlarda sürdüren dernek yöneticilerin her zaman yanında olarak hastalarında yanlarında olmayı sürdürmeye devam edeceğiz.”

BAŞKAN SAVAŞ’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Geçtiğimiz hafta içi doğum günü olan Hatay BŞB Başkanı Savaş’a programın sonunda Hatoder ailesi tarafından sürpriz doğum günü yapıldı ve doğum günü pastası hep beraber kesildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol