Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataysporun borcu 13 milyon lira

Yayınlanma Tarihi : 11.05.2016 00:00 Bu haber 1394 defa okundu

Spor-Toto 2. lig ekiplerinden Hatayspor'un başkanı Aydın Toksöz, tesislerde düzenlediği basın toplantısında kulübün borcunun 13 milyon olduğunu açıkladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataysporun borcu 13 milyon lira

Başkan Aydın Toksöz, kulüp tesislerinde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, 10 Şubat'ta göreve geldiklerini ve bu süreden sonra ligde oynanan 13 maçta 17 puan toplayarak takımın ligde kalmasını sağladıklarını söyledi.

Aldıkları görevin çok zor olduğunu bilerek göreve geldiklerinin ve tek amaçlarının Hatayspor'un ligde kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Toksöz, şöyle devam etti:

"Ligde kaldığımızdan dolayı mutluyuz. Hatayspor 50 yıllık bir takım. Bu kadar geçmişi olan bir takımın 2. ligden yukarı çıkamaması da üzüntü vericidir. Hatayspor yıllardır Hataylı iş adamları tarafından yönetildi ve bir şekilde bugüne kadar getirildi. Son 10 yıldır bu takımda net gelir elde edilecek bir sistem oluşturulamamıştır. Kulübün personeline, futbolcularına, yöneticilerine, antrenörlerine ve diğer giderlerine yaklaşık 13 milyon lira borcu bulunmaktadır. Hatayspor'un başarıya ulaşabilmesi için borçlarından kurtulması lazım. Başarı, iç huzurun oluşması ve ekonomik dengeleri düzeltmesiyle olur. Yönetim olarak 3 yıllığına seçilmiş durumdayız ancak bu noktada Hatayspor'a destek olunması adına daha güçlü bir yönetim oluşturmak için kapıları açmazsak kendimizi suçlu hissederiz. Biz Hatayspor'un iyi bir noktaya gelmesini istiyoruz. Kapılarımızı tüm Hatay'a açarak genel kurul kararı aldığımızı bildiriyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Yapılması gereken bir bayrağı devretmek. Bence bu büyük onurdur. Biz onurlu bir bayrağı bizden sonra gelecek bir yönetime vermeye hazırız."

EKONOMİK TABLO İÇAÇICI DEĞİLDİK

Başkan Toksöz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın desteğiyle Hatayspor'un ligde kalması mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Ancak Hatayspor'da oluşan ekonomik tablo iç açıcı değil. Kulübün şu andaki borcu 13 milyon lira dolayındadır. Bizim dönemde Hatayspor'un Futbol Federasyonu ve benzeri kuruluşlardan bir tek kuruş geliri gelmiyordu. Gelirlerimiz hep icralık borçlara gidiyordu. Bu borç giderek kabardı. Bu kabaran borç nedeniyle de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yeniden kulübü  üstlenmeye sıcak bakmıyor. Bu borcun mutlaka alt seviyelere düşürülmesi gerekiyor. En kısa zamanda ekonomik dengelerin makul bir düzeye getirilmesini bekliyoruz. Çünkü Hatayspor'un Hatay Büyükşehir Belediyesinin desteği olmadan başarılı olması mümkün değildir. Bu borcun bir az daha aşağılara çekilmesi için alacaklılarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Biz 13 Şubat'ta göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tüm harcamalarımızı kulübe yansıtmadık. Şu anda Bizden önceki yöneticilerin alacağı rakam 8 milyon 800 bin lirayı buluyor. Bu rakama futbolcu ve personel alacağı dahil değildir” dedi.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALINDI

Bu arada Hatayspor kulübü başkanı Aydın Toksöz kendi başkanlığındaki yönetim kurulunun görevini tamamlayarak olağanüstü genel kurul kararı aldığını vurgulayarak  "Güçlü bir yönetime kulübü devretmeye hazırız. Biz göreve gelirken Hatayspor'un ligde kalacağına söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirdik. Ama karşımıza korkunç bir borç tablosu çıktı. Bu nedenle güçlü bir yönetime kulübü teslim etmeye hazırız. Şu anda Kulüp Lisans Belgesini almak için 100 bin liraya ihtiyacımız var. Bu belge 3 gün içinde alınmazsa önümüzdeki sezon Hatayspor  lige eksi 3 puanla lige başlamak zorunda kalır.  Hatayspor'un güçlü bir yönetim kuruluna kavuşması amacıyla olağanüstü kongre kararı aldık. Genel kurulumuzun 27 Mayıs'ta yapılmasını kararlaştırdık. Bugünde çoğunluk sağlanmazsa 3 Haziran'da yapılacaktır. Genel kurulumuz bu tarihte Hatay Büyükşehir Belediyesi Hat-Mek tesislerinde saat 17.00 de yapılacaktır" diyerek görüşlerini tamamladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol