Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayspor önce borçlarını tasfiye etmeli

Yayınlanma Tarihi : 12.05.2016 00:00 Bu haber 1002 defa okundu

Hatayspor’un ligde kalması için büyük çaba gösteren ve son 4 hafta takımı yalnız bırakmayan milli futbolcumuz Gökhan Zan, Hataylılara önemli mesaj verdi

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayspor önce borçlarını tasfiye etmeli

Gökhan Zan, her zaman Hatayspor’un yanında olacaklarını belirterek, takımın ligden kalmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Heyecan dolu ve gurur dolu bir 16 haftalık maraton sonucunda kendisinin de son 4 haftada Hatayspor’u Lig'de tutmak adına verdikleri emek mücadelesinden alınlarının akı ile çıktıkları için mutluluğunu Hataylılarla paylaşan Gökhan Zan, şunları söyledi:

“Hatayspor için sayın Valimiz Ercan Topaca, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Lütfü Savaş, sayın Serdar Güven, değerli iş adamlarımız İbrahim Seyfettinoğlu sayın Başkanımız Aydın Toksöz sayın Emir Kavasoğlu ve değerli yöneticilerimize, değerli basın mensubu ağabeylerime, ama en büyük payı da kariyerini riske edercesine zor günde Hatayspor’umuzun yanında Hataylıyım ve Hataysporluyum diyenden daha fazla Hatay ve Hatayspor sevdası yaşayan Bayram hocamız ve teknik ekibine birlikte verdiğimiz onur savaşını kazandık. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Hataylıyım diyen ve gerçek Hatayspor taraftarları sizleri hep iyi hatırlayacaktır.

Bu süreçte Hatay'ın içinden yetişmiş bir evlatlar olarak bizde onlar bize gel dediğinde koşarak geldik. Hatay için bir dakika bile düşünmedik, rant peşinde olmadık. Rant kovalayanlardan olmadık, rant kovalayanlardan olsaydık bugün biz burada olmazdık. Bugüne kadar futbolculuk yaşantımızda edindiğimiz deneyimlerimizi bilgi ve birikimlerimizi onlarla, futbolcu arkadaşlarımızla seve seve paylaştık. Ve çok şükür ki Hatayspor’umuzu Lig'de tutmayı başardık.

Bu süreçte futbol kavgası verirken bir yandan da kulüp yapısını, ekonomik durumunu, alt yapı çalışmalarını da izleme fırsatım oldu. Burada gördüğüm manzara Hatay'ın geleceği için beni karamsarlığa itti. Bugün sahada biz Hatay'ı kümede tutmayı başardık, takımı kurtardık.

Ama masa üstünde Hatay'ın işi kolay değil.

Ne yazık ki benim gözlemim şu ki;

Hatay'ın geleceğini kurtarmak kümede kalmaktan daha zor.  2.Lig seviyesinde bir takımın 13 milyon TL borcu olduğu söyleniyor.

Futbolcu alacakları, bonservis ödemeleri, zamanında yapılmış yanlış transfer harcamaları kulübü bir borç batağına sürüklemiş durumda. Tesisleşme hamleleri yok, alt yapı çalışması yok, gelecek planlaması yok. Bu kadar yıldır neredeyse bir çivi bile çakılmamış bu yapı bu kadar borcu nasıl yaratmış anlayabilmiş değilim.

Böyle bir ortamda bu kadar borcun olması da kafalarda soru işaretleri yaratıyor. Bugün tüm büyük kulüplerin UEFA kriterleri konusunda sıkıntıları varken, UEFA her kulübün kapısına bir mali polis gibi dikilmişken Süper Lig hayali görmek hiç de gerçekçi değil.

Hatay öncelikle ekonomisi düzen altına almalı. Borçlarını tasfiye etmeli.

Cebindeki kadar harcayarak yolunda yürüyecek aynı zamanda güçlü bir oyuncu grubu olacak bir oluşumdan söz ediyorum burada.

Yarın bu borçlarla Süper Lig'e gelebilseniz bile lisans alamadığınız takdirde emeğiniz çöp olacaktır. Bunun için alt yapı ve üst yapı organizasyonu doğru planlanmalı.

Alt yapı futbolun ana temeli. Bugün orada atacağınız doğru fidanlar yarın büyüdüğünde sizleri büyük hayallerinize taşıyacaktır. Doğru atılım, doğru projeler, doğru planlamalar ile yürürsek Hatay'ı Süper lig'e ulaştırdığımız da orada kalıcı oluruz. Sıradan, tesadüfü başarılar sadece günü kurtarır. Geleceği kurtarmaz. Süper ligde asansör takım değil, güçlü ve kalıcı olabilmek için doğru adımlar atılmalı.

Bunun temel adımları belli;

1) Ekonomi planlaması

Borçların yapılandırılıp eritilmesi. gelir dengesi yaratılması. Kulübe kaynak yaratacak projeler oluşturulması. Kentin bu konuda gücünü kullanacak faaliyetlerin yapılması. Hatay halkını bu ekonomik kalkınma içinde pay sahibi yaparak aidiyet duygusunun gelişmesinin sağlamasını.

2) Alt Yapı Devrimi

Hatayspor alt yapısının oluşturulması. Hatay'ın içinden geleceğin futbolcularını çıkarıp yaratmak için plan program yapılması. Hatay Futbol Akademisi'nin kurulması. Profesyonel ve deneyimli hocalarla bu organizasyondan gerek futbol,gerekse insan kalitesinin önemsendiği gençlerin bulunup ortaya çıkarılması. Futbol eğitimi dışında dil eğitimi gibi her konuda yetiştirmelerinin sağlanması. Hatay'ın geleceğine hazırlanmaları ve ilerde buradan yetişecek yeteneklerin Türk futboluna hizmet edecek düzeye getirilip, Hatay'a ekonomik kaynak üretecek seviyeye taşınması. Bu güçlü alt yapıdan çıkacak değerlerin Hatay için ekonomiye dönüştürülmesi.

3) Tesisleşme

Gerek alt yapı da gerek A takım seviyesinde tesislerin geliştirilmesi. Takımlar için kamp yeri, çim sahalar gibi tesislerin oluşturulması. Modern futbola yakışacak binaların inşaa edilmesi. Bu konuda gerekli ekonomiyi yaratacak plan ve projeler yapılması.

4) İletişim

Hatay'ın bu zorlu yürüyüşünde tüm yapılanların ve atılacak adımların Hatay halkı ile paylaşılması. Hatay için ilgi yaratılması, aidiyet duygusunun gelişimine katkı sağlanması. Bu bağlamda Hatayspor Web sitesi, IP TV'si oluşturulması. Var olanların geliştirilmesi bu konuda profesyonel hizmet alınması. Buradan yapılacak duyuru ve anons ve haberlerle halkın katılımının arttırılması. Ekonomi geliştirecek, kaynaşmayı arttıracak organizasyonlar düzenlenmesi.

Bu ve bunun gibi daha çok birçok projeyle Hatay'ın önünün açılacağı bir gerçektir.

Bu yapılanma sonrasında futbol A takımının da önü açılacaktır.

Doğru kulüp yönetimi, doğru teknik kadro, doğru sportif yapılanma ve doğru transferler sonucunda süper lig rüya olmaktan çıkar Hatay için bir gerçeğe dönüşür.

Süper Lig; Hatay için bir başka pencere olarak gururla açılır.

Süper lig ekonomisi, futbol kazanımları çok daha farklı ve çok daha ekonomik güçlü yollara açılma fırsatı demek. Bugünkü futbol endüstrisinde puan kazanımları, yayın gelirlerinden oluşan ekonomi ile Hatay, hiç bir Hataylının hayal bile edemeyeceği seviyelerin takımı olur.

Rüya takım Hatayspor projesinin hayalden gerçeğe dönüşmesi için tüm yukarda saydığım bu planlama sonucunda gerçekleşeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Tabi ki deneyimli, bilgili, futbol geçmesi ve futbol aklı doğru insanlarla. Bugün futbol artık bir endüstri.

Doğru adımlar atılmazsa bu endüstride batmanız kaçınılmaz olacaktır.

Hatay'ın içinden çıkmış bir futbol insanı olarak bu güzel kente bu bağlamda her zaman birikimlerimle yardımcı olacağımdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu bağlamda birilerini istemeden incittiysem affola haklarını helal etmelerini istiyorum, benden yana herkese hakkımı helal ediyorum. Bana sevgisini hiçbir zaman esirgemeyen Hatay halkına sevgi saygılarımı gönderiyorum.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol