10. Çukurova Kitap Fuarının “Kültür Tarihinde Antakya” isimli paneli Adana’da gerçekleştirildi.
Moderetörlüğünü Türkiye Yazarlar Sendikası Antakya Temsilcisi Mehmet Karasu’nun yaptığı Etkinliğe Yazar Murad Demirkol, Yazar Adil Okay ve Gazeteci yazar Sinan Seyfettin katıldı.
Mehmet Karasu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan Murad Demirkol, Antakya’nın hoşgörü şehri söyleminin somut adımlarla yeniden yaşatılması ve geçmişten günümüze gelen çok kültürlülüğün korunması gerektiğini ifade etti. Son yıllarda, gerek ülkemiz, gerekse coğrafyamızda yaşanansıkıntılı sürecin, insanlar arasında ki ilişkileri olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Demirkol, her inançtan, her etnik kökenden insanların barış içinde yaşadığı Antakya özlemini ifadeederek konuşmasını sonlandırdı…
Demirkol’un ardından söz alan Gazeteci Yazar Sinan Seyfettin, 1960-2016 yılları arasında Antakya’da yaşanan olayları kronolojik bir dille sıraladı. Antakya’da yaşanan sel ve deprem felaketlerinden, Gezi sürecine kadar birçok konuya değinen Seyfettin, geçmişten süregelen hoşgörü kültürüne atıf yaparak sözlerini sonlandırdı.
Son olarak söz alan Yazar Adil Okay, Apollon ve Defne mitolojisi üzerinden kadın algısını şiirsel bir dille tanımladıktan sonra, Antakya’nın hoşgörü temellerinin sarsılmaya çalışıldığını ifade etti.