Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hataylı Sanatçı Ayhan Tomak Sibiu Contemporary Art Festivalin'de

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2024 04:27 Bu haber 35 defa okundu

Romanya'nın kültürel zenginlikleriyle ünlü Sibiu şehrinde düzenlenen Sibiu Contemporary Art Festival kapsamında, İstanbul'dan 10 sanatçı, farklı disiplinlerdeki eserleriyle sanatseverlerle buluştu. History Museum Casa Altemberger'de birbirinden başarılı eserlerin yer aldığı sergide, sanatçıların çalışmaları  sanatseverlerin beğenisine sunulurken ,Bu sanatçılar arasında Hataylı sanatçı Ayhan Tomak da yer aldı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hataylı Sanatçı Ayhan Tomak Sibiu Contemporary Art Festivalin'de

Heykellerinde ahşabı temel malzeme olarak kullanan sanatçı Ayhan Tomak Sibiu Contemporary Art Festivalin'de yer alan Ahşap heykellerinde kullandığı oyma teknikleri, ağaç türlerinin özellikleri ve Ortadoğu’nun hikayelerinden 1001 Gece Masallarının kendindeki izlerini aktardı sanat severlere.Hataylı Sanatçı Ayhan Tomak Sibiu Contemporary Art Festivalin'de

Aynı zamanda kendi memleketi Antakya kültürünün eserlerindeki etkisini anlatan sanatçı Ayhan Tomak, sanatseverleri anlattıkları ile adeta büyüledi.Hataylı Sanatçı Ayhan Tomak Sibiu Contemporary Art Festivalin'de

Ayhan Tomak’ın yanı sıra diğer Türk sanatçılar da özgün çalışmalarını sergileyerek, ziyaretçilere zengin bir görsel deneyim sunuyor.

Sergide, İstanbul’un sanatsal dinamizmini ve Türkiye’nin çağdaş sanat sahnesinin farklı bakış açılarını yansıtan eserler sergileniyor. Farklı tekniklerde üretilmiş olan bu eserler, disiplinler arası bir yaklaşımla sanatın çok yönlü anlatım gücünü ortaya koyuyor. 

Sergi, 6 Ekim 2024 tarihine kadar ziyaret edilebilir. Romanya’nın kültürel başkentlerinden biri olan Sibiu'da, Türkiye’den sanatçıların yer aldığı bu sergi, iki ülke arasında kültürel diyaloğu güçlendirmeye katkı sağlıyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol