Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’lı kahraman memur şehit oldu

Yayınlanma Tarihi : 29.06.2016 00:00 Bu haber 949 defa okundu

Dün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen, 41 kişinin hayatını kaybettiği 239 kişinin yaralandığı terör saldırısında teröristi vurarak ölü sayısını artmasını önleyen Hatay’lı kahraman Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu şehit oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’lı kahraman memur şehit oldu

Patlamada hayatını kaybedenlerden biri olduğu öğrenilen Sakaroğlu’nun Hatay’ın Arsuz ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Teröristlerce açılan ateşe karşılık verdiği ve kendini patlatacak olan teröristi vurarak ölü sayısının artmasını önleyen Sakaroğlu’nun şehadet haberi ailesini derinden etkiledi.

Dış Hatlar Geliş terminalinin girişinde yaşanan çatışmada 3 terörist etrafa ateş açmaya başlayınca Sakaroğlu bir teröristi vurarak yaraladı. Daha sonra yere düşen terörist üzerindeki bombayı patlattı. Olayda Umut Sakaroğlu şehit oldu.

1 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Yaşanan olayla ilgili Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen menfur terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden insanlarımızın acısından dolayı bir gün süreyle milli yas ilan edilmiştir.

Yas alameti olarak yurt ve dış temsilciliklerimizde 29 Haziran Çarşamba günü güneşin batımına kadar bayraklar yarıya çekilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol