Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'ın ülke Gündeminde Sesi Olacağız!

Yayınlanma Tarihi : 08.10.2023 21:05 Bu haber 155 defa okundu

Hatay İl Başkanlığı tarafından hazırlanan “Hatay’da Deprem Sonrası Çözülemeyen Sorunlar”raporunu yerinde inceledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'ın ülke Gündeminde Sesi Olacağız!

Hatay İl Başkanlığı tarafından hazırlanan “Hatay’da Deprem Sonrası Çözülemeyen Sorunlar” raporunda madde madde yazılan Hatay Sorunlarını yerinde incelemek için 5-6 Ekim tarihlerinde Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent KURUOĞLU ve Genel Başkan Yardımcısı Gökhan ÖZTÜRK, Hatay’a geldi.

Hatay ziyareti Sırasında Hatay il Başkanı Mehmet PANCAR ve İlçe temsilcileri Emel ERKAN, Hüseyin TUTAR, Murat KEVEN, Kasım ANDI, Ahmet ŞENTÜRK, Ramazan ZONGUR ve Hürriyet Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Serdar KAHRAMAN eşliğinde; Hatay İlçeleri Antakya, Defne, Samandağ, Belen, İskenderun ve Dörtyol’da okul ve kurum ziyaretleri gerçekleştirdi.

İlk gün Antakya Sokak ve caddelerinde incelemeler yapan başkanlar, şehirdeki olumsuz ve ümitsiz tablo karşısında duygusal anlar yaşadılar. Ardından eğitim çalışanlarının sorun ve ihtiyaçlarını dinlemek için birçok okulu ziyaret edip, eğitim çalışanları ile görüştüler.

Gördükleri tablo sonunda deprem bölgesinin “özel ilgi ve uygulamalara muhtaç olduğunu kaydeden Başkan Kuruoğlu, bu konuya dair Hürriyetçi Eğitim Sen olarak, “Depremde en ağır yarayı alan Hatay’ın ülke gündeminde sesi olacağız” dedi.

GÖZE ÇARPAN SORUNLAR

Hatay ziyareti sırasında, barınma sorunları,okulların birleştirilmesinden kaynaklanan yoğunluk, ikili eğitim yapılan okullarda akşam geç saatlerde biten dersler ve buna bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım problemleri,

Tüm problemlere göğüs gererek, bölgede büyük emek sarf eden eğitim çalışanını teşvik edecek, Antakya, Samandağ, Defne ve Kırıkhan’nın zorunlu hizmet bölgesi tayin edilmesi gibi ayrıcalıkların olmaması,

Eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümü konusundaki yetkililerin umursamazlığı karşısında tüm eğitim çalışanlarının çalışma heveslerinin kırılması gibi hususlar en çarpıcı konular olarak göze çarptı.

SEFERBER OLUNMALI!

Bu noktada Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere sıralı mülki amirlerin Hatay sorunların çözümü için seferber olmaları gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent KURUOĞLU, “Buradan yetkili ve etkili olduklarını söyleyen tüm eğitim sendikalarına çağrı yapıyoruz. Gelin deprem bölgesinde yaraların sarılması için ortak bir platform kurulmasını sağlayalım. Devlet millet elele verip deprem bölgesini hep beraber ayağa kaldıralım” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol