Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAY’IN MELEKLERİ YARI FİNALDE

Yayınlanma Tarihi : 14.04.2016 00:00 Bu haber 984 defa okundu

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off serisi ikinci maçında temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Samsun Canik Belediyespor’u 53-57 yenerek seride durumu 2-0’a getirdi ve yarı finale yükseldi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY’IN MELEKLERİ YARI FİNALDE

Canik Belediye Hasan Doğan Spor Salonu’ndaki maça Hatay Büyükşehir Belediyespor Anna Vajda, Natalie Hurst, Courtney Paris, Melike Tuğba Oral ve Bahar Öztürk beşlisiyle başladı.

ÇEKİŞMELİ MAÇ OLDU

Maça iyi başlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Bahar Öztürk’ün etkili oyunuyla 3. dakikayı 4-7 önde geçti. Ardından 9-0’lık seri yakalayan Canik 4 dakika kala 13-7 öne geçti. Courtney Paris’in pota altında iyi kullanan Hatay, farkı 1 sayıya indirdi ve ilk çeyrek 15-14 tamamlandı.

İkinci periyotta iyi başlayan konuk ekip Canik Belediyespor 2. dakikanın sonunda 15-19 öne geçti. İlk yarıda Carson ve Teilane ikisinden 18 sayılık katkı alan Canik Belediyespor 2:30 kala 25-24 öne geçmeyi başardı. Bahar Öztürk ilk yarıda bulduğu 15 sayıyla takımının skor yükünü çekti ve devreye 29-29 bitti.

Maçın ikinci yarısına Natalie Hurst ve Bahar Öztürk’den bulduğu 3’lüklerle başlayan Hatay büyükşehir Belediyespor 3. dakika sonunda 33-37 öne geçti.

Lacy ve Carson’ın basketleriyle 7-0’lık seri yakalayan Canik 40-37 öne geçmeyi başardı. Ev sahibi ekip, rakibini durdurmayı bir türlü başaramayınca, temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor son periyotta 44-45 ile avantajlı girdi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son periyotta son 6 dakikaya 46-46 eşitlikle girildi. Bahar ve Lacy bu bölümde takımlarının skor yükünü çekerken, son 2 dakikaya Canik 50-49 öne girdi. Ancak Bahar Öztürk son sözü söyledi ve Hatay Büyükşehir Belediyespor 53-57 kazanmayı başardı.

30 SAYIYLA BAHAR ÖZTÜRK EN SKORER OYUNCU OLDU

Hatay Büyükşehir Bediyespor’da Courtney Paris 12 sayı-19 ribaund-2 asist ve Bahar Öztürk 30 sayı-8 ribaund-2 asistle oynadı.

YARI FİNALDEKİ RAKİP MERSİN BÜYÜKŞEHİR OLDU

Yarı final çıkan Hatay Büyükşehir Belediyespor yarı finalde rakibi Mersin Büyükşehir Belediyespor oldu.

BAŞ: HEDEFİMİZ FENERBAHÇE İLE FİNAL MAÇ OYNAMAK

Hatay Başantrenörü Ekin Baş, Bir eksik oyuncumuz olmasına rağmen her iki maçta güzel oyun sergileyerek rakibimiz Canik Belediyespor’u yenmekten mutluyuz. Hedefimiz Fenerbahçe ile final maç oynamaktır. Final ise her olabilir” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol