Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatayın melekleri rövanşı aldı

Yayınlanma Tarihi : 20.01.2017 00:00 Bu haber 590 defa okundu

Kadınlar Euroleague B Grubu’nda mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyespor konuk ettiği İspanya’nın Avenida Perfumerias takımını muhteşem bir mücadele sonunda 68-64 mağlup etmeyi başardı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatayın melekleri rövanşı aldı

Antakya Kapalı Spor Salonunda ilgi gören maça hızlı başlayan konuk ekip Avenida, Dominguez ve Elonu’nun sayılarıyla 2.dakikayı 3-2 önde geçti.

Courtney Paris’i pota altında iyi kullanan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Dragana Stankovic’in sayılarıyla 6-3’lük üstünlüğü yakaladı. Elonu-Milovanovic ikilisiyle son 5:45’de 10-6 önde giren İspanyol ekip, Bahar Öztürk’ün sayılarına De Souza ve Dominguez ile yanıt verdi: (8-14). Her iki takımda skor bulmakta zorlanırken, Tuğba, Paris, Hurst ve Snytsina ile 9-2’lik seri yakalayan Hatay Büyükşehir Belediye ilk periyotu 19-17 üstün bitirdi.

İkinci periyotta De Souza’nın basketiyle girerek skorda dengeyi yakalayan Perfumerias Avenida, önünde skor bulmakta zorlanan Hatay Büyükşehir Belediyespor, Jovana Popovic ile 13.dakikayı 21-19 üstün geçti. De Souza, Elonu ve Marginean ile 7-0’lık seri yakalayan İspanyol ekibi, son 4:47’ye 26-21 üstün girdi. Snytsina-Popovic ikilisiyle ivem yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, son 2 dakikaya 31-28 önde girdi. Ouevedo’nun son 22 saniyede attığı üçlükle ilk devre 31-31‘lik eşitlikle kapandı.

İkinci yarıda taraftarlarının desteğini arkasında alan temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyespor, Courtney Paris, Katsiaryna Syntsina, Nataie Hurs muhteşem basketleriyle üçünçü periyotu 57-43 ve son periyotuda 68-64 alarak karşılaşmayı bu skorla kazanmayı bildi.

MAÇININ EN SKORER OYUNCU KATSİARYNA SYNTSİNA OLDU

Karşılaşmada en skorer ismi 22 sayıyla Hatay Büyükşehir Belediyespor oyuncusu Katsiaryna Syntsina olerken, Avenida Perfumerias takımında Elona 15 sayı üretti.

CHATZİDAKİ: TAKIM KİMLİĞİNİ VE ENERJİSİNİ ORTAYA KOYAN TAKIMIMIZI KUTLUYORUM

Maç sonunda basın mensuplarına açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Katerini Chatzidaki  “çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı biliyorduk. İlk oynadığımız maçı 30 sayı farkla kaybetmiştik. Bu maça çok iyi hazırlandık. Daha az top kaybedip daha çok hücum yapmayı planladık ve bunun için çok çalıştık. Takım kimliğini ve enerjisini ortaya koyan takımımızı kutluyorum” dedi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol