Çukurova’ya güç veren birçok sanatçı, aydın, iş insanı bir araya gelerek kurdukları vakıf gelecek açısından umut veriyor.
Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Mersin kent bileşenlerinin bir araya gelerek oluşturdukları Vakıf’ın; tarihsel dokuyu koruma, sanatsal değerleri yaşatma, çağdaş eserleri tanıtma bağlamında sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edecekleri duyuruldu.
Ortak bir iradeyle Tarsus’ta bir araya gelerek Çukurova Bölgesi’ndeki sanat ve kültür etkinliklerini ve projelerini birbirine bağlı birlikte yükseltmek, yürütmek ve organize etmek amacıyla bir araya gelenler yeni bir oluşum daha yarattılar. Önce Tarsus kültür girişimi inisiyatifi, arkasından da Çukurova çağdaş sanat kültür ve eğitim Vakfı’nı kurdular ve çalışmalara başladılar.
Vakıf, gerekli gördüğü taktirde gerek sözü edilen kentlerde, gerekse başta Ankara ve İstanbul olmak üzere diğer Kentlerde de temsilciler atayabilecek.
Yeni Ulusal ve Uluslararası Kapsamlı ve Düzenli Başka Çağdaş Sanat ve Kültür Etkinliklerin gerçekleşeceğinin müjdesinin belirtildiği açıklamada,
“Tarsus Kültür Girişim inisiyatifi öncüleri ve Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Kurucular Kurulu Üyelerimiz, destekçilerimiz ile aramıza katılacak muhtemel yeni katılımcılarımıza sesleniyor, aramıza katılmalarını ve desteklerini bekliyoruz. Bilindiği üzere Tarsus Kültür Girişimi İnisiyatifi; Tarsus - Mersin - Adana - Hatay - Kahramanmaraş vd. merkezlerden şimdilik 1500 girişimci ve destekçiyle ve onun öncülüğünde oluşturulan Çukurova Çağdaş Sanat Kültür Ve Eğitim Vakfı şimdilik 155 Mütevelli Heyeti üyesiyle işe başladı. Ancak, önümüzdeki süreçte bu sayının 200-250'ye çıkarılması hedefleniyor.” Değerlendirmesi yapıldı.
Bölgesel bir Çağdaş Sanatlar ve Tarih oluşumu hedefleniyor
“Başta Türkiye ve Çukurova Bölgesi (Tarsus, Mersin, Adana, Hatay, Antakya, İskenderun, Osmaniye, Kahramanmaraş vd.) olmak üzere, yakın coğrafyalarda yer alan YAKIN DOĞU (Suriye, Lübnan, Ürdün, Filistin, İsrail, İran, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Kuveyt, Umman, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerle iletişim halinde olacağız. Yine, Akdeniz Bölgesi'nde Akdeniz'in güney kıyısında yer alan (Mısır, Libya, Cezayir, Tunus, Fas ile kuzey kıyısına dizili Portekiz, İspanya, Fransa, İtalya, Yugoslavya, Yunanistan, Malta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi gibi ülkeleri süreç içinde bu Çağdaş sanat anlayışı etrafında toplayacağız. Birçok anlam ve bağlamda birbiriyle tarihsel kültürel ilişkiler üzerine kurulu zincirleme bir bütünlük oluşturan, yakın bölge kültürleri ve toplumların bir arada düşünülmesi önemli bir etkileşim sağlayacaktır” diye açıklama sonlandırıldı.
Vakıf başkanlığını Berdan Civata yönetim kurulu başkanı Hasan Şemsi'nin yapmış olduğu vakıf yönetim kurulu 11 isimden oluşuyor.
Yönetim Kurulu:
Abdullah Dörtlemez / Emekli Danıştay Üyesi Ve Kültür Bakanlığı Eski Müsteşar V,
Aydan Dirik / İş İnsanı
Ekrem Kahraman / Sanatçı, Sanat Yazarı, Şair,
Hasan Şemsi / İş İnsanı, Berdan Cıvata,
Hülya Atakan / Tarsus Ressamlar Derneği Kurucu Başkanı, Ressam, Küratör,
H. Nuri Doğan / Finansal Hizmetler,
Osman Homurlu / Emekli Savcı, Tader Tarsus Bşk.
Özge Bulut Maraşlı / Doğan Holding Yönetim Kurulu Danışmanı,
Semih Özsu / Ankara Tarsuslular Derneği TADER Genel Başkanı,
Semih Yüksel / Emekli Banka Müdürü,
Prof. Dr. Tansel Türkdoğan / Sanatçı, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Dekanı, ODTÜ Güzel Sanatlar Ve Müzik Bölümü Kurucularından, Ankara Üniversitesi Ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi)