Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAY’I KIRMIZIYA BOYAMIŞLAR

Yayınlanma Tarihi : 14.04.2016 00:00 Bu haber 847 defa okundu

Hatay’ın Arsuz ilçesi Belediye Başkanı Nazım Culha, Suriye de ki karışıklıklar nedeniyle uluslararası ülkelerin Hatay’ı kırmızıya boyadığını yatırımcı ve turistin bölgeye gelmediğini söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY’I KIRMIZIYA BOYAMIŞLAR

Arsuz belediye Başkanı Nazım Culha, Gümüş otelde CHP ilçe Başkanı Faik Çekin, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte basın mensupları ile bir araya geldi.

Yeni ilçe statüsüne kavuşmasından dolayı ilk yıllarını yapılanma, ikinci yıllarında da faaliyetler içerisinde olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Nazım Culha, kısıtlı imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Culha, “Şuanda ilçemiz bir şantiye konumunda, bir taraftan köprüler, bir taraftan yollar, asfalt kaldırım yapımı, sosyal tesisler gibi çok sayıda hizmetlerimiz devam ediyor. Her mahallemizde çalışma var. Acil durumuna göre sırayla yapıyoruz. Bu hizmetleri yaparken de ekonomik ve ekipmanları en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Çok iyi durumda olduğumuz söylenemez. Ama yakınmıyoruz kendi imkânlarımızı en iyi şekilde kullanmaya değerlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

BARIŞIN MERKEZİYİZ

Çok kültürlü bir yapının yaşadığı, barışın kardeşliğin merkezinin Arsuz olduğunu sözlerinde ifade eden Başkan Culha,” Her insanımız kendi kültürünü kendi bayramını yapacağı zaman şenlik havasında yapıyor ve bizlerde yanlarında oluyoruz. Biz Arsuz’un bu barış kimliğini koruyacağız. Arsuz’u kent yapacağız ama tarımını, denizini, yeşilliğini, maydanozunu, narenciyesini koruyacağız. İlçemizi turizm aksına oturtturduk altyapı ile de çok ciddi mesafeler aldık” şeklinde konuştu.

HATAY’I KIRMIZIYA BOYAMIŞLAR

Suriye’ de yaşanan savaştan dolayı Hatay’ın ciddi anlamda etkilendiğini konuşmasında vurgulayan Culha,”Bu savaştan dolayı Hatay’ı uluslararası ülkeler, güçler kırmızıyla boyamışlar. Dolayısıyla ne bir yatırımcı, ne bir ziyaretçi, ne de turizm için ilimize gelmiyor. Hem Ortadoğu’dan yapılan ticaret ve ziyaretten kaynaklı gelirimiz kapıldı” dedi.

İNSANLARIMIZ İŞSİZ KALDI

Suriye’den sığınmacı olarak gelerek yerleşenlerin düşük rakamlarla çalışmasının ilçe ekonomisini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Nazım Culha şunları söyledi: “Arsuz ilçe ekonomisi Suriye’den gelen insanların burada yaşamasından kaynaklı ekonomi sıkıntıya girdi. Suriyelilerin ucuz işçi, kayıt dışı ve sosyal güvenlik olmadan çalışmaları bizim gençlerimizin maalesef açıkta kalmasına neden oldu. İşverenler yarı fiyatına Suriyelileri çalıştırıyor.”

OTELLER BOŞ ARAP TURİSTLER YOK

Ortadoğu’da yaşanan karışıklıkların özellikle Arap turist konusunda da kendini gösterdiğini hatırlatan Culha “Arsuz’a geçmiş yıllarda çok sayıda Arap turist geliyordu. Bölgemizde çok ciddi imkanlar kazançlar bırakıyordu. Her yer dopdoluydu şuanda bomboş, yazın bile boş maalesef oteller dolmuyor. Birde bizim işadamlarımız Suudi Arabistan’da Katar’da Bahreyn’de işyerleri var. Bu insanlarda bu savaştan kargaşadan dolayı iş yapamıyorlar.  Bizlerde burada ciddi anlamda etkileniyoruz. Hatay bir savaş bölgesi değildir, Hatay huzurlu bir bölgedir. Türkiye neyse, Hatay o dur. Hatay’da hiçbir sıkıntı yok, bunu anlatmamız, aşmamız lazım. Tabi ki her şeyden en önemlisi bu savaşın bitmesi gerekir. Devletimizin hükümetimizin Hatay’a el atması gerekiyor.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol