Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da su sorun yok, elektrik sorunu var

Yayınlanma Tarihi : 14.03.2016 00:00 Bu haber 956 defa okundu

HATSU İnsan Kaynakları Şube Müdürü Metin Savaş, Hatay ilinin hiçbir zaman ciddi bir su sorunu yaşamadığını ileri sürdü.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da su sorun yok, elektrik sorunu var

Son yılların en kurak yaz mevsiminin yaşandığı 2014 yılı hariç diğer yıllarda Hatay’da su sorunu yaşanmadığın belirten Metin Savaş, İlimiz de su sorun yoktur. İlimiz de elektrik kesintileri sorunu vardır. Bugün itibariyle 260’ın üzerinde su kuyumuz var. Bu kuyularımızın tamamı aktif ve kaynakları bakımından sağlıklı kuyularıdır. Ancak elektrik kesintileri bizi zor durumda bırakıyor” dedi.

Elektrik kesintilerinin neden olduğu su kesintileriyle ilgili Haber Müdürümüz Ali Yolcu’ya detaylı bilgi veren HATSU İnsan Kaynakları Şube Müdürü Metin Savaş şunları söyledi: “Birkaç saatlik elektrik kesintisi kesintinin yaşandığı bölgede 2 gün susuzluğa neden olabiliyor. Boşalan şebeke borularını yeniden dolması ve suyun evlere ulaşması ne yazık ki öyle bir süre alıyor. HATSU olarak buna önlem almak için sorunlu birçok bölge kuyularına jeneratör monte etik. Jeneratör projemiz devam ediyor. Hedefimiz bütün kuyulara jeneratör koyarak elektrik kesintisi halinde bunların devreye girmesidir” ifadesinde bulundu.

HATSU DEFNELİLERİ DE UNUTMADI!

Başta Çekmece Mahallesi olmak üzere Defne ilçesinde bulunan diğer yerleşim birimlerinin yıllardır yaşadığı içme suyu sorununa son noktayı koyacak projenin de en geç 2016 yılı Haziran ayında bitirileceğine ayrıca dikkat çeken HATSU ilgili birimleri, Projenin bitimiyle birlikte Defne İlçesi halkının hasret olduğu içme suyuna fazlasıyla doyacağını söylediler. Halen inşaatı devam eden ‘Serinyol-Çekmece Kuyuları Terfi Hattı’ projesinin en geç 2016 yılı Haziran ayında bitirileceğini açıklayan HATSU ilgili birimleri, çalışmaların üç ayrı ekip eşliğinde sürdüğünü ve proje bedelinin 16 milyon 747 bin lira olduğunu açıkladı..

Konuya ilişkin HATSU Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama ise şöyle: “Merkez ilçe Antakya’ya bağlı Serinyol ve Defne’ye bağlı Çekmece kuyuları arasında döşenen isale hattı sayesinde söz konusu ilçe büyük bir rahata kavuşacak. Projeler Daire Başkanlığı tarafından Düktil Font borularla toplamda 19 bin 100 metre çekilecek olan isale hattının 6 bin metresi an itibariyle döşendi. Devam eden Terfi Hattı çalışmasının işyeri teslimi 24 Haziran 2015’te yapılmıştı. En geç 2016 yılının Haziran ayında tamamlanacak. Üç ayrı ekiple hızlı bir şekilde ilerleyen proje maliyeti ise 16 Milyon 747 bin liradır. Hatay’ın temiz içme suyuna sahip olması için yeraltı ve üstü demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz” dendi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol