Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay'da Mahkeme Sayısı 144'e Yükseldi

Yayınlanma Tarihi : 31.07.2023 09:55 Bu haber 156 defa okundu

Bir dizi ziyaret için Hatay'a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç AFAD Koordinasyon Merkezinde basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay'da Mahkeme Sayısı 144'e Yükseldi

Bakan Tunç, depremin ilk gününden itibaren Adalet Bakanlığı olarak 24 saat esasına uygun çalıştıklarını öne sürerek, "120 sayılı kanun hükmünde kararname olağanüstü hal kararnamesi çerçevesi içerisinde yargıda süreler durdurulmuştu. 2 Mayıs'a kadar dava açma süreleri durdurulmuştu. Ama 2 Mayıs'tan sonra bu süreler tekrar işlemeye başladı. O nedenle hukuki süre ilgili, özellikle yargıyla ilgili hususlar noktasında da şu anda normal sürece geçilmiş durumda" dedi.

Tunç şöyle devam etti:

"Deprem soruşturmaları da ilk andan itibaren başlatılmıştı. 1000'ne yakın hakim ve savcımızı diğer bölgelerden deprem bölgesine görevlendirmiştik. 518 adli tıp uzmanımız da vefat eden vatandaşlarımızın kimlik tespitleri çalışmalarını ve DNA çalışmalarının gerçekleştirmişlerdi. Özverili bir şekilde çalıştılar. 7 bin 500 personel ile Adalet Bakanlığı'nın bölgede çalışmaları oldu. Özverili bir şekilde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

HATAY MERKEZDE 80 ADALET PERSONELİMİZ İÇİN KONUT İHALESİ

Bakan Tunç, "Hatay merkezde 80 adalet personelimiz için konut ihaleye çıkıyoruz. Yine ilçelerimizde de, Altınözü'nde, Dörtyol'da, Erzin'de, Hassa'da, İskenderun'da, Kırıkhan'da, Reyhanlı'da, Samandağ'da ve Yayladağı'nda 168 konut adliye personelimiz için inşa edeceğiz. Böylece 248 adliye personeli konutunu da Hatay'ımıza kazandırmış olacağız. Deprem sonrası 26 yeni mahkeme kurduk Hatay’ımıza. 144'e yükseldi mahkeme sayısı. Bunlar iki tane ağır ceza mahkemesi, 11 tane asker hukuk mahkemesi, 4 sulh hukuk mahkemesi, 1 aile mahkemesi, 5 tüketici mahkemesi 3 idare ve vergi mahkemesinin kurulmasını sağladık. 26 yeni mahkeme, tabii ihtiyaç hukukunda bu mahkeme eğer dava süreçleri eğer dosya sayılarında artış söz konusu olduğunda bunu izlemeye devam ediyoruz. Deprem ceza soruşturmaları da diğer yandan devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren sorumlularla ilgili açılan ceza soruşturması ve bir kısım kovuşturmalar da asılmaya başladı" dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol