Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Konutları Teslim Etmeden Buradan Ayrılmayacağız

Yayınlanma Tarihi : 09.07.2024 07:53 Bu haber 141 defa okundu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde konutları teslim etmeden ayrılmayacaklarını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Konutları Teslim Etmeden Buradan Ayrılmayacağız

Hatay’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Başkanlığında; Vali Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanı Siyasi Partilerin temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve ilgili Kurum ve Kuruluşlarımızın yetkililerinin de katılımıyla Kırıkhan İlçe Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.Hatay’da Konutları Teslim Etmeden Buradan Ayrılmayacağız

Toplantıda Kırıkhan ilçesinde depremden bugüne yapılan yeniden ihya ve inşa çalışmalarında gelinen son durum ve bundan sonrası için yapılması gerekenler ele alınarak değerlendirildi.

Toplantı sonrası Antakya’da Atatürk Caddesi’ndeki şantiye alanında incelemelerde bulunan Kurum, kentteki programları kapsamında depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek, sorun ve talepleri dinledi.

Bakan Kurum, Ulu Cami’den ezanlar yükselene kadar, Habib-i Neccar Camisi’nde vatandaşlar namaz kılana kadar, Asi Nehri kenarında, yürüyüş ve bisiklet yollarında, huzur içerisinde Hataylılar gezene kadar burada olacaklarının sözünü verdi.

Hatay’ın kendilerine tarihin ve ecdadın emaneti olduğunu kaydeden Kurum, bu tescilli eserleri de ilgili bakanlıklarla ayağa kaldıracaklarını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol