Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da ‘hasta Bakıcısı’ Sıkıntısı Var!

Yayınlanma Tarihi : 13.07.2024 08:58 Bu haber 83 defa okundu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, hastalara bakıcısı tedarik danışmanlığı hizmeti veren Gülsen Danışmanlık sahibi Gülsen Eleman, yüzyılın felaketine neden olan deprem sonrasında hasta bakıcı ihtiyacı ve talebinin arttığını söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da ‘hasta Bakıcısı’ Sıkıntısı Var!

Hatay bölgesinde 8 yıldır süregelen tecrübesiyle ihtiyaçlara cevap veren Gülseren Eleman, son dönemde yaşanan depremler ve beraberinde artan hastalıklar, özellikle Alzheimer ve demans gibi rahatsızlıkların yaygınlaşmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Gülsen Eleman, depremin ardından birçok kişinin sakat kaldığını ve bu durumun bakıcı taleplerini artırdığını belirerek “Ancak, başka şehirlere göçler nedeniyle yerel olarak bakıcı bulma konusunda zorluklar yaşanıyor. Maddi sıkıntılar nedeniyle bölgemizde bakıcı fiyatları diğer şehirlere göre daha uygun, ancak yine de herkes bu maliyeti karşılayamadığına tanık oluyoruz” dedi.

Hasta bakıcıları bulma sürecinde yaşadığı zorluklara da değinen Gülsen Eleman, şu anda yatılı bakıcı bulmanın güçlüğüne vurgu yaparak bu süreçte referansların ve adli sicil kayıtlarının önemli olduğunu, bu bilgileri bakıcı adaylarından talep ettiklerini kaydetti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol