Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Bir Bayram Daha Buruk Geçti!

Yayınlanma Tarihi : 21.06.2024 10:13 Bu haber 46 defa okundu

Kurban Bayramı yurt genelinde coşkuyla kutlanırken, 6 Şubat’ta depremlerin vurduğu Hatay, bu bayramı da buruk bir şekilde geçirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Bir Bayram Daha Buruk Geçti!

Hatay, hoşgörü ve medeniyetlerin buluşma noktası olarak bilinen bir şehir. Ancak Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerine derin yaralar açtı. Farklı etnik grupların barış içinde yaşadığı bu mozaik kültür, depremin ardından da zorlu bir mücadeleye girdi.Hatay’da Bir Bayram Daha Buruk Geçti!

Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda gelenek ve göreneklerin geniş bir yelpazede çeşitlendiği Hatay'ın merkez ve diğer ilçelerinde, depremin derin izlerinin gölgesinde buruk bir bayram yaşandı.Hatay’da Bir Bayram Daha Buruk Geçti!

Depremin yıktığı mahallelerin çoğu sokaklarında sessizliğin hâkim olduğu gözlenirken, yaşanan tüm acılara rağmen hayata tutunmaya çalışarak umudunu koruyan Hataylılar, kaldıkları konteyner kentlerde bayramlaşma geleneği yaşatmaya çalıştılar. 

"Bayramlar artık bizim için çok fazla bir anlam taşımıyor. Eski bayramları çok özlüyoruz. İnşallah her şey eskisi gibi olur." diyen depremzede Hatay halkı, sabırsızlıkla kentte yaşamın normale dönmesini beklediklerini ifade ettiler.

Depremzede Hataylılar, bu zorlu süreçte geleneklerini ve birlikte yaşama kültürünü korumak adına ayakta durmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Bu kadim şehrimiz, çocuklarımız ve geleceğimiz için umutlarımızı diri tutmaya çalışıyoruz” dediler.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı'nın da Kurban Bayramı nedeniyle konteyner kentte bayram ziyaretinde bulundukları aile fertlerinin yüzündeki hüzün, dikkati çekti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol