Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay’da Ayakta Kalıp, Hizmet Veren 4 Hastane Var

Yayınlanma Tarihi : 24.02.2023 20:53 Bu haber 388 defa okundu

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, depremin ağır tahribat yaşattığı İskenderun’a geldi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay’da Ayakta Kalıp, Hizmet Veren 4 Hastane Var

İlk olarak İskenderun Kaymakamlığı’na geçen Gül, kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’dan depremzedelere yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, Hataylılar’a geçmiş olsun dileklerini iletti.Hatay’da Ayakta Kalıp, Hizmet Veren 4 Hastane Var

Gül, daha sonra İskenderun Gelişim Hastanesi’ne geçerek, burada sağlık hizmeti gören depremzedelerle yakından ilgilendi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelişim Hastanesi Sahibi Metin Yıldız’ın karşıladığı Gül, üzüntüsünü dile getirdi.

GELİŞİM ÇALIŞANLARINA KONEYNER KURDU

Depremin yaşandığı günden beri İskenderun’da ayakta kalan iki hastane olan Gelişim ve Palmiye’de sağlık hizmetinin aralıksız sürdüğünü aktaran Metin Yıldız, “Henüz depremin ilk günü hastanemiz yaralılarla dolup taştı. 70-80 arasında depremzede bazı uzuvlarını kaybetti. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız çok özveriyle çalışıyorlar. Bir çoğu evlerini, yakınlarını kaybetti. Ama yılmıyorlar. El ele verip, toparlanmaya çalışıyoruz. Onlar için hastanenin otoparkında birçok konteyner kurduk. Çocukları için çadırlarda eğitim alanı oluşturduk. Kitaplar dağıttık. Seyyar tuvaletler yaptık. Sürekli yanlarındayım. İskenderun’da şuan en önemli unsur, sağlıktır. Hatay’da ayakta kalan hastane sayısı 4 diye biliyorum. O yüzden sağlık konusundaki duyarlılığımızı hep öne çekiyoruz. Elimizden gelen en büyük mücadeleyi vermeye çalışıyoruz. Zamanla yarıştığımızın bilincinde, tüm imkanlarımızla en çok canı nasıl kurtarırız mücadelesi veriyoruz. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum. Depremin ilk gününden itibaren çocuklarıyla birlikte yanımızda olan, böyle bir günde bizi yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, “Her bir vatandaşımızın eli yüreğinde afet bölgesindeki kardeşlerimiz için dua ettiği, yardım etmeye gayret ettiği milletçe büyük bir birlik ve kardeşlik sergilediğimiz ortadadır. Bizler de her konuda İskenderun’u yeniden inşaa etmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaymakam Demiryürek ise, “İskenderun’da 309 bina yıkıldı, şu an itibariyle 100 noktada 100 bin insanımıza sıcak yemek ulaştırıyoruz. Acımız büyük. El ele verip bu felaketin yaralarını birlikte saracağız” diye konuştu.

Gül’ün Gelişim Hastanesi programına Kaymakam Demiryürek, Yalım Group Genel koordinatörü Cüneyt Müjde, hastane genel müdürü Ahmet Ahraz, başhekim Dr. Emin Turhan, Dr. Ender Çolakoğlu eşlik etti.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol