Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HatayABDde Türk Yürüyüşünde

Yayınlanma Tarihi : 21.05.2016 00:00 Bu haber 752 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından 1981 yılında Ermeni terörünü lanetlemek amacıyla başlatılan ve 1991 yılından bu yana çeşitli şenliklerle kutlanarak geleneksel bir hale gelen Türk-Amerikan dostluk bayramında New York’taki 35. "Türk Günü Yürüyüşü ve Türk Kültür Festivali" kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştiriyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
HatayABDde Türk Yürüyüşünde

35 yıldır süre gelen bir gelenek olarak dikkat çeken 'Türk Günü Yürüyüş'ü etkinlikleri, Türkiye'nin güzelliklerini ve zenginliklerini tanıtmakla kalmayarak, Amerika’da yaşayan Türklerin birlik ve beraberlik içerisinde kaynaşmasını sağlıyor.

Türkiye'nin ABD’deki duruşuna katkıda bulunulmasının amaçlandığı festivalde, ABD’de adeta simge haline gelen yürüyüşte Türk - Amerikan toplumlarının insani değerler noktasında kaynaşmasına katkılar sunacak.

BAŞKAN SAVAŞ, TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ ÖNCESİNDE NEW YORK BELEDİYESİ KÜLTÜR- TURİZM DAİRE BAŞKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Festival etkinlikleri, Wall Street’teki Bowling Green Park'ta bulunan Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesiyle başladı. Etkinliğin ilk gününde Başkan Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş Amerika Kültür- Turizm Bakanlığı'na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

New York Belediyesi Kültür Turizm Daire Başkanı Marty Markowitz ile bir araya gelen Başkan Savaş, Hatay'ın tanıtımı ve alt yapısı hakkında bilgiler paylaşarak fikir alışverişinde bulundular.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol