Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay sizi çağırıyor

Yayınlanma Tarihi : 31.10.2016 00:00 Bu haber 714 defa okundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, 2-6 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Başkentte Hatay Günleri’ hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay sizi çağırıyor

Hatay Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Hatay Birlik Vakfı ile İlçe Belediye Başkanlıkları tarafından düzenlenen Başkentte Hatay Günleri’ne 1 Kasım Salı günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Antakya Medeniyetler Korosu'nun vereceği konser ile başlayacağını belirten Yayman, Hataylıların bu konseri 15 Temmuz şehitlerine adadığını söyledi.

Açıklamasında, konsere yaklaşık 2 bin kişinin davet edildiğini kaydeden Yayman, ‘Koro 2012 yılında NOBEL Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Üç semavi dine mensup koro mensupları, bu dinlere ait ilahileri hep birlikte söylüyor, Hatay’ın mozaiğini sesli anlatıyorlar’ dedi.

Hatay Günleri’nin 2 Kasım Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 13: 00’da düzenlenecek açılış töreni ile başlayacağını kaydeden Yayman, burada Başkentlilerin Hatay’ın bütün değerleri ile tanışacaklarını kaydetti.

Kendisinin de Hataylı olduğunu ve bununla gurur duyduğunu ifade etti. Yayman, “Binlerce yıldır Türk, Arap, Kürt, Müslüman, Hıristiyan, Yahudi. Hepsi barış içinde yaşıyor Hatay’da. Farklı mezheplere mensup insanlarımız birbirine hoşgörülüdür, etkinliklerle Hataylıların bundan sonra da birlik ve kardeşlik içinde birlikte yaşama kararlılığını herkese anlatmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol