Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAY İÇİN KALICI PROJELER PLANLIYORUZ

Yayınlanma Tarihi : 26.03.2016 00:00 Bu haber 1007 defa okundu

Kısa adı DASİFED olan Doğu Akdeniz Sanayici İşadamları Federasyonu Başkanı Mehmet Kılıçlar, Hatay üzerindeki olumsuz algıyı yok etmek için önemli projeler planlıyoruz. Bunun için şehrin tüm dinamikleriyle görüşüyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY İÇİN KALICI PROJELER PLANLIYORUZ

Sultan Kahvaltı Salonu’nda gerçekleşen kahvaltılı toplantıya AGC Başkanı Murat Berber, Radyo ve Televizyoncular Derneği (RATED) Başkanı Nihat Mazmanoğlu, basın mensupları ve işadamları katıldı.

Kılıçlar, basın mensuplarıyla yenen kahvaltının ardından HASİAD toplantı salonunda açıklamalarda bulundu.

BİENAL VE FESTİVAL DÜZENLEYECEĞİZ

Kılıçlar burada yaptığı konuşmada, “DASİFED olarak geçen seneden beri merkezimizi Antakya’ya taşıdık. Daha önceden merkezimiz İskenderun’daydı. DASİFED olarak amacımız gelişmiş toplumlarda nasıl ki Sivil Toplum Kuruluşları da gelişmiş ise biz de gelişmiş bir STK olmalıyız. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün(dün) yapacağımız toplantı ile 5 olan üye dernek sayımızı İskenderun ve Arsuz derneklerinin de katılımıyla 7’ye çıkaracağız. Daha sonraları da diğer ilçeler ve illeri de aramızda görmek istiyoruz. Bizim Hatay üzerinde oluşan olumsuz algıyı yıkmak için düşündüğümüz 2 önemli proje var. İlki çocuklara ve gençleri sanata yöneltme amacıyla planlanan bir bienal ve geniş katılımlı tüm halkın da katılabileceği bir festival. Bu festival diğer ilçeleri ve illeri de içine alacak şekilde geniş kapsamlı olacak.

Bunların yanında Hassa OSB(Organize Sanayi Bölgesi)projemiz de devam etmektedir. Ancak Bu proje uzun soluklu bir projedir. Biz bu projelerle ilgili kentin tüm dinamikleriyle görüşmeler yapıyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. Hatay için kalıcı ve ileriye dönük projeler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kılıçlar’ın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol