Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay ekonomi de dip yaptı

Yayınlanma Tarihi : 08.06.2016 00:00 Bu haber 720 defa okundu

Hatay SMMMO eski Başkanı Abdullah Korkmaz ekonomi açısından zor bir süreç yaşayan Türkiye’nin ve özellikle Hatay ilinin daha da zor günlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay ekonomi de dip yaptı

Ortadoğu ve komşu ülke Suriye’de yaşanan kargaşa ortamının bunda büyük bir payı bulunduğunu öne süren Abdullah Korkmaz, diğer dünya ülkelerinden bakıldığında Hatay’ın savaş bölgesiymiş gibi algılandığını bu algının ise ekonomi de Hatay’a dip yaptırdığını söyledi.

Kapanan Gümrük Kapıları ve bu çerçevede 15’ten fazla ülkeye artık ticaret yapılamamasının azımsanacak bir şey olmadığına dikkat çeken Abdullah Korkmaz, 2017 ve 2018 yılının ekonomi alanın da geride bıraktığımız yıllara göre daha çetin geçeceğini aktardı.

Hatay’da Bankaların artık eskisi gibi kolayca kredi vermediğini hatta kredi verirken kefalet olarak gösterilen ev ve arsa gibi gayrimenkullerin kabul görmediğini hatırlatan Abdullah Korkmaz, “Ne yazık ki bu sürece adım adım gelindi. Hükümet tarafından izlenen dış politika ve izlenen bu dış politikaya paralel olarak gelişen olaylar bizi bu hale getirdi. Önümüzde ki günlerde yaşanacak olan siyasi ve sosyal gelişmelerin bu seyri değiştirmek için yeterli olup olmayacağı konusunda endişelerim var.” İfadesinde bulundu.

Bir gazetecinin ‘Ekonomi bu denli kötü iken bugüne kadar neden hiç konuşmadınız? Hatay’da kepenk indiren çok sayıda şirket var’ şeklindeki soru ve yorumuna istinaden bu açıklamayı yapan Abdullah Korkmaz, “Ben 24 yıl boyunca Oda Başkanlığı görevini yürüttüm. Bu dönem içinde ve özellikle son 5-6 yıldan bu yana neredeyse her toplantı da bunları söyledim. Kepenk indiren firmaların kim olduklarıyla ilgili açıklama yapmak ise bana düşmez doğruda olmazdı. Kimsenin kişisel bilgilerini paylaşma gibi bir hakkımız yoktu ve olmamalı da zaten” şeklinde yanıtladı.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol