Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Doğa Koleji’nde Mezuniyet Coşkusu

Yayınlanma Tarihi : 14.06.2024 08:15 Bu haber 36 defa okundu

Hatay Doğa Koleji 2024 Lise Mezuniyet Töreni, okul kampüsünde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Törene öğrenciler, veliler, öğretmenler ve okul yönetimi katılım gösterdiler. Öğrencilerin ve velilerin heyecanı, eğitim kadrosunun gururu ve okul yönetiminin mutluluğu, törene damgasını vurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Doğa Koleji’nde Mezuniyet Coşkusu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende, bayrak flama töreni gerçekleştirildi. Ardından öğrenciler salona davet edilerek bayrak flama devir teslim töreni yapıldı. Lise Müdürü Fikret Yolcu , törende yaptığı konuşmada, "Öğrencilerimiz, geleceğe donanımlı ve güçlü bireyler olarak adım atıyor," diyerek öğrencilerin başarılarını ve azimlerini övgüyle dile getirdi. Hatay Doğa Koleji’nde Mezuniyet Coşkusu

1. sınıf öğrencilerinin duygu dolu konuşmaları ise salondaki herkesi duygulandırdı. 12.sınıf velilerini temsilen konuşan Yale Sünbül öğretmenlere, öğrencilere ve okul yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında; "Sene boyunca çocuklarımızın gelişmesi ve başarması için çok güzel bir ortam vardı. Bu ortamın gerçekleşmesinde sevgili öğrencilerimizin, değerli velilerimizin ve kıymetli öğretmenlerimizin çok büyük emekleri var. Bundan dolayı teşekkür ediyorum," dedi. Depreme rağmen okulu yeniden kurma konusundaki kararlılıkları için okul yönetimine minnettarlığını ifade eden Sünbül, "Bu sene uygulanan 'çantasız eğitim tam öğrenme' programı, öğrencilerimizi sınavlara mükemmel bir şekilde hazırladı ve bu programın Hatay için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum," ifadelerine yer verdi.

Okul birincisi Ayşe Zülal Kög öğretmenlerin desteğiyle elde ettiği başarıları paylaşırken okulun sunduğu imkanlar ve arkadaşlık bağlarının önemine vurgu yaptı. İlk 3’e giren öğrencilere plaketleri takdim edildi ve mezuniyet kütüğüne yıldız çakma töreni yapıldı.

Hatay Doğa Koleji Kurucusu Sevar Şahutoğlu, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketine rağmen gösterdikleri üstün başarıya dikkat çekti. 

Şahutoğlu; "Bu zor şartlar altında YKS gibi zorlu bir sınava hazırlanarak müthiş bir karakter sergileyen öğrencilerimiz, her biri birer kahraman olarak karşımızda duruyor. Sizlerin gösterdiği yüksek irade ve azim, gelecekteki başarılarınızın habercisidir," dedi. Şahutoğlu, öğrencilerin ülkemizin hayallerini hedeflere, hedeflerini gerçeğe dönüştürme mücadelesinde aynı duyarlılık ve kararlılıkla çalışacaklarına inandığını belirterek, mezuniyetin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kimya Öğretmeni Selim Mollaoğlu, törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin fedakarlıklarına ve öğrencilere verdikleri emeklere dikkat çekti. Öğrencilere, her umutsuzluğa düştüklerinde umut dolu Mustafa Kemal Atatürk'ü hatırlamalarını tavsiye etti.

Diploma töreninin ardından öğrenciler mezuniyet andını okuyarak hep birlikte kep attılar. Bu unutulmaz günü coşkuyla noktalayan öğrenciler, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte geleceğe dair umut dolu adımlar attılar. Tören, herkesin gözlerinde parlak bir gelecek için umut ve mutlulukla sona erdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol