Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAY DA AFİŞLERİMİZ NEDEN SÖKÜLÜYOR

Yayınlanma Tarihi : 29.03.2016 00:00 Bu haber 932 defa okundu

Tarım Orkam Sen Merkez Yürütme Kurulu Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Zeki Oymak Hatay Eğitim-Sen binasında bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY DA AFİŞLERİMİZ NEDEN SÖKÜLÜYOR

  Oymak açıklamasında, “12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinde gördüğümüz uygulamaların bir benzeri de bu kez AKP sivil darbesinde hayata geçirilmektedir. Sınırlı olan hak ve özgürlüklerin bile rafa kaldırıldığı bu süreçte, AKP iktidarının devamlılığı için yıllardır sürdürdüğü toplumsal kutuplaşma, ötekileştirme, yok sayma ve yok etme politikaları hepimizin de bildiği üzere 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında katlanarak artırılmıştır” dedi.

  Oymak açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bugüne kadar var olan pek çok hakkımız ya budanmış ya da tamamen ortadan kaldırılmıştır. Kadrolaşma, adam kayırma had safhaya ulaşmıştır.

Ne yazık ki, çokça rastladığımız bu uygulamaların bir örneği de Hatay İlimize bağlı Samandağ İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yaşanmıştır. Hatay Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir,   İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi ve Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik tarafından 11 Mart 2016 tarihinde Samandağ İlçe Müdürlüğü ziyaret edilmiştir. Söz konusu ziyaret esnasında kurum ilan panosunda asılı bulunan Konfederasyonumuz KESK tarafından basılıp dağıtılan “Katilleri Tanıyoruz Unutturmayacağız!”,   “Hesabını Soracağız! Barış ve Demokrasiyi Getireceğiz” ibareli afişimiz hakkında suç unsuru taşıyıp taşımadığının değerlendirmesi amacıyla tutanak tutulmuştur. Hemen ardından, durumdan vazife çıkaran yetkililerin talimatı ile afişimiz panodan indirtilmiştir.”

SENDİKAMIZA KARŞI OLUMSUZ ALGI OLUŞTURULUYOR

  Vali Yardımcısı, İlçe kaymakamı ve İl Müdürü; kısacası “mülki erkân”, afişlerimizle “yakından” ilgilenmekte, fotoğraf çekerek tutanak tutmaktadır diyen Oymak açıklamalarının devamında şunları söyledi, “Öyle ki; afiş asılması hakkında, Sendikamızın Samandağ İşyeri Temsilcisi Murat Tolu’nun ifadesi bizzat vali yardımcısı tarafından alınabilmekte, soruşturmalar açılmaktadır. Sendikamız, üyelerimiz ve diğer çalışanlar nezdinde “tehlikeli”, “uzak durulması gereken” illegal bir örgüt algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Konfederasyonumuz ve Sendikamız Genel Merkezinin Hatay Valisine ve İl Müdürüne yönelik görüşme talebi ise karşılık bulmamıştır.

Ekim 2015 tarihinden bu yana afişimizin toplatılmasına veya yasaklanmasına dair herhangi bir mahkeme kararı yoktur. Bu davranışla sendikal faaliyetlerin engellenmesinin yanısıra katliamda yitirdiğimiz arkadaşlarımızın hatırasına da hakaret edilmiştir.

İktidarın baskıcı, ayrımcı, ötekileştiren, yok sayan tüm uygulamaları ne yazık ki bürokrasi kademesince de devam ettirilmektedir.

Hatay da yapılanlar açıkça sendikal hak ihlalidir ve idarenin gücü kullanılarak suç işlenmiştir.

Bugüne kadar nasıl ki yok saymalara, hukuksuzluklara boyun eğmediysek Hukuksuzluğun sürekli hale getirilmeye çalışıldığı ülkemizde; 10 Ekim Katliamında yitirdiğimiz 101 arkadaşımızın anılarına yapılacak saygısızlık başta olmak üzere, tüm hukuksuzlukların karşısında olacağımızı kamuoyuna duyururuz. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol