Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Bir Kez Daha Kendini Doğuracaktır

Yayınlanma Tarihi : 23.07.2023 09:56 Bu haber 186 defa okundu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hatay Şube Başkanı Doç. Dr. Kezban Kuran, Hatay'ın Anavatana katılışının 84. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Bir Kez Daha Kendini Doğuracaktır

Kezban Kuran, yayınladığı mesajda şu sözlere yer verdi:

"Bugün Hatay'ın kutlu günü. Hatay halkı acı dolu yüreklerinin en nadide köşesine oturttuğu başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İsmet İnönü, Hatay Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, Hatay Millet Meclisi üyeleri ve emeği geçen devlet adamlarını şükran ve minnetle anıyor. Her zamanda anmaya devam edecektir. Ama aynı Hatay halkı 6. Şubattaki depremden sonra yaşadıklarını, geç müdahelenin yaşattığı tavmayı, kızgın ve kırgın yüreklerindeki yangını unutmayacaktır. Canlarını, evlerini, mallarını kaybeden Hatay halkı iyileştirilemeyen yaşam koşullarını ve vefasız devlet yöneticiletini  unutmayacaktır.  Aşırı sıcaklar ve kötü koşullar altında çadır kentlerde, klimasız konteynırlarda toz duman içinde yaşam mücalesi verilmektedir. Acaba Hatayı ziyaret eden Devlet yöneticileri, halkın yaşamak zorunda olduğu çadır ve konteynırlarda iki günlerini onların yaşadığı gibi geçirseler ne hissederler acaba? Çok merak ediyorum."

40 YILLIK TÜRK YURDU DÜŞMAN ELİNDE ESİR BIRAKILMAMIŞ

"Evet 'Hatay benim namusumdur. Hatay’ı alacağım' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün gayretleri ve izlemiş olduğu millî bir politika sonucu “Kırk Asırlık Türk Yurdu” düşman elinde bırakılmamış, Mustafa Kemal gibi bir dahinin liderliğinde bu zafer barış ve dostluk yolu ile kazanıimıştır. Şimdi  Hatayı ayağa kaldırmak" Hatay halkının" namusudur ve sonuç halkın eseri olacaktır. Zorunlu olarak Hataydan başka illere  gidenler geri dönecek, ellerinden geleni yapacaktır. Hatay bir kez daha kendini yeniden doğuracaktır. Buna yürekten inanıyorum. Atamızın bize emaneti olan Hatayı yeniden inşa etmek boynumuzun borcudur. 

Hatay Atatürkçü Düşünce Derneği olarak; Hatay halkının daha güzel, huzurlu günlerj yaşaması dileğiyle bu bağımsızlık gününde Mustafa Kemal Atatürk' ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve sevgiyle anıyor, Hatay halkının bayramını kutluyoruz."

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol