Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay Amanoslarda Iki Ayda üç Yeni Obruk

Yayınlanma Tarihi : 02.01.2024 21:45 Bu haber 313 defa okundu

Yüzyılın felaketinin neden olduğu depremler sonrasında, Hatay’ın Hassa ilçesinin Amanos dağları eteklerindeki kırsal alanda iki ayda üç obruğun oluştuğu bildirildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Amanoslarda Iki Ayda üç Yeni Obruk

Türkiye’de belirgin olarak Konya Ovasında görülen, geniş ve derin Obruk, Hatay’da da Amanos dağının zirvesinde de oluşmuştu. 6 Şubat depremleri sonrasında Hassa’nın Katranlık Köyü bölgesinde yaz ayında da fark edilen Obruklar yöre halkı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.Hatay Amanoslarda Iki Ayda üç Yeni Obruk

Bu sefer oluşan obruğun yüz metre uzağında iki farklı noktada obruklar oluştu. Biri Beş metre derinliğinde diğeri ise yana doğru derinleşerek giden obruklar, köy halkını kaygılandırdı. Yukardan gelen su ise Obruğa girerken alt taraftan suyun çıkmadığı gözlendi.

Köylülerden Adem Toprak zeytinliğe geldiğinde iki yeni obruğu fark ettiğini belirterek “Aşağıda iki tane oluşmuştu, iki ay önce. Buradan geçerken iki farklı noktada yüz metre arayla yeni obruklar oluşmuş. Akan su da yeni oluşan obruğun çöküntüsüne giriyor, ancak kayboluyor, aşağıdan çıkmıyor. Nereye gittiği belli değil. Yetkililerden incelemeler yapması için köye davet ediyoruz” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol