Hatay Mahalli Haber
MENÜ

HATAY ABDYE ÇIKARTMA YAPACAK

Yayınlanma Tarihi : 09.03.2016 00:00 Bu haber 1078 defa okundu

HATAY ABDYE ÇIKARTMA YAPACAK

Paylaş Paylaş Paylaş
HATAY ABDYE ÇIKARTMA YAPACAK

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında Hatay Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. Maddesi gereğince gündem maddelerini tartışmak üzere toplandı.

Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda ilk olarak park ve bulvarlara yeni isimlerin verilmesi konuşuldu. Bu konu da kabul edilerek sosyal hizmetler komisyonuna gönderildi.

Başkan Savaş’ın isteği üzerine gündeme getirilen bir konuda Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan Türk Günü Yürüyüşü’ne katılmak üzere 40 kişilik bir kontenjan ayrıldığı, bu kontenjanın 32 kişisinin Medeniyetler Korosu’na ayrıldığı diğer 8 kişilik kadronun da Başkan Savaş ve eşi Nazan Savaş ile her gruptan birer çifte ayrıldığı aktarıldı.

Daha sonra belediyelerin denetlenmesi konusuyla ilgili Antakya Belediye Başkanı Mimar İsmail Kimyeci ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş arasında kısa süren tartışmalar yaşandı.

Gündemdeki 52 maddenin ilk 32’si komisyona gönderildi.

METE ASLAN’A İADE-İ İTİBAR YAPILACAK

Daha sonra gündeme gelen maddeyle ilgili İskenderun’da önceki adı Mete Aslan Bulvarı olan alanı adının Tayfur Sökmen olarak değiştirildiği ve iade-i itibar olarak Mete Aslan isminin tekrar verilmesi konusu tartışıldı.

Muhalefet şerhinin konulduğu madde ile ilgili söz isteyen CHP grubu adına Avukat Gazanfer Dik tarihi bir isim olması dolayısıyla Tayfur Sökmen isminin kalmasını istediğini bildirdi.

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de alanın iki ayrı bölgeden ibaret olduğu ve diğer kısmın isminin Tayfur Sökmen olarak kalmaya devam edeceğini yolun diğer kısmına Mete Aslan isminin verileceğini belirtti.

Oylanan madde kapsamında 24 hayır oyuna karşılık 54 evet oyu çıktı. Madde bu haliyle oy çokluğuyla meclisten geçirilmiş oldu.

Gündem maddeleri kapsamında 46. Madde komisyon raporu hazır olmadığı dolayısıyla iptal edildi.

Meclis çalışmaları kapsamında ilk 32 madde ve tartışılan 1 madde dışında diğer 19 madde oy birliğiyle kabul edildi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol