Hatay Mahalli Haber
MENÜ

Hatay 1. Amatöre terfi maç kuraları çekildi

Yayınlanma Tarihi : 05.05.2016 00:00 Bu haber 1027 defa okundu

Hatay’da 2. Amatör kümede mücadele eden 4 gruptan ilk 2 takım 1. amatör kümeye çıkma hakkını kazanırken, 1. amatör kümeye çıkacak 8 futbol takımın eşleşme kuraları çekildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay 1. Amatöre terfi maç kuraları çekildi

ASKF Merkez binasında yapılan kura çekim törenine Başkan Mehmet Öztürk, TFF gözlemcisi Haluk Görün, Müfit Tatlı ve kuraya katılan takımların kulüp başkanları katıldı.

ASKF Başkanı Öztürk birinci amatör kümeye çıkmak için mücadele edecek takımların eşleşmesi sonrası maçlarını tarafsız sahada yapacağını belirterek “Tek devreli, lig ve puan usulü yapılacak. Maçlarda 8 takım mücadele edecek. İlk dörde giren takım 2016-17 futbol sezonunda birinci amatör liginde oynamaya hak kazanacak. Diğer dört takım aynen kaldığı yerden 2. Amatörde devam edecek” dedi.

Ligden kopan ve iddiası olmayan takımların maçlara çıkmama gibi bir uygulamaya girmemelerini de isteyen Öztürk “Ceza yersiniz, onu söyleyelim. Benim için 8 kulübümüz de aynı, buradan onlara başarılar diliyorum. Maçların centilmence, fair play çerçevesinde geçeceğine inanıyor, başarılar diliyorum. 8 kulüpten biri yok, Samandağ spor yok ancak burada oy çokluğuyla kura çekimini başlatabiliriz” diye konuştu.

TFF gözlemecisi Haluk Görün de takım yöneticilerinden, maçlar başlanmadan 1 saat önce takım listelerin hakemlere ve gözlemciler vermelerin isteyerek geç kalınmamasın istedi.

Kura çekimine hak kazanan Erzin Gökdere spor Samandağ spor, Yayladağı spor, Aşkarbeyli spor, Dursunlu spor, Yeniçağ, Hassa spor, Sarıseki spor takımlarının eşleşme kuraları çekildi. 

İlk maç 10 Mayıs Salı günü oynanacak, 30 Mayıs’ta sona erecek. Maçlar Kırıkhan, İskenderun, Yayladağı gibi tarafsız sahalarda oynanacağı kaydedildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol